.

Esiet aicināti uz J. Podnieka filmas “Vai viegli būt jaunam?” seansu un diskusiju

iesūtīts: 2018.07.19 15:58
Madona šogad ir Latvijas jauniešu galvaspilsēta. Muzejs vēlas aicināt ikvienu, kurš vēl ir, vai reiz bijis jaunietis, uzdot sev 1986. gada režisora Jura Podnieka filmas nosaukumā ietverto hrestomātisko jautājumu – “Vai viegli būt jaunam?”

Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs 2018. gada 13. septembrī plkst. 12:40 aicina ikvienu interesentu uz J. Podnieka filmas “Vai viegli būt jaunam?” (1986) seansu un diskusiju kopā ar kinokritiķi Anitu Uzulnieci par tēmu “Padomju laiki jauniešiem – vai bija viegli būt jaunam? Domu un rīcības brīvība dzīvē un kino”.

Filma “Vai viegli būt jaunam?” ir viena no vispopulārākajam Latvijas dokumentālajām filmām. Gada laikā pēc pirmizrādes filmu noskatījās 28 miljoni skatītāju visā pasaulē un to turpina rādīt un skatīties arī vairāk kā 30 gadus pēc pirmizrādes.  Filmas centrā jaunieši, to ikdiena, sapņi un apkārtējā sabiedrība. Kāds no filmas personāžiem ir saistīts arī ar Madonu… “Vai viegli būt jaunam?” – nāc, skaties, klausies un atceries!

Pirms un pēc pasākuma ikviens aicināts arī apskatīt izstādi “Vai viegli būt jaunam? – PROTESTS [Madonas rajona 50-90. gadu jaunatne] Madonas muzeja izstāžu zālēs (mansardā). 

Filma tiks demonstrēta Madonas bibliotēkas 2. stāva zālē. 

Pasākumi tapuši ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Vidzemes plānošanas reģiona, AS “Latvijas valsts meži” projekta “Vai viegli būt…?” finansiālo atbalstu.

Ieeja uz kino seansu un diskusiju bez maksas! Laipni lūdzam! 


Sagatavoja Līga Irbe
64822483, 29750811
irbe.liga@gmail.com


Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums