Madonā viesojas ciemiņi no Francijas

iesūtīts: 2018.07.18 11:47
Laika posmā no 2018. gada 17.-22.jūlijam Madonas novada pašvaldība ciemos uzņem ilggadējos draugus no sadraudzības pilsētas Kulēnas (Coulaines) Francijā. Draudzības pirmssākumi meklējami jau 1991. gadā.

Visi ciemiņi tiek izmitināti ģimenēs Madonas, Varakļānu un Ērgļu novados, kuras nedēļas garumā kļuvušas par viesmīlīgām viesģimenēm. Vizītes uzņemšanas programmu koordinē Madonas novada pašvaldība.

Trešdien, 18. jūlijā, vizīte Madonas novadā sākās ar pieņemšanu Madonas novada pašvaldībā. Tā laikā tika izteiktas atziņas, ka sadarbībai ir nozīme tad, ja tā ir dzīva un radoša. Un labākais piemērs tam ir jaunieši. Sadarbību jauniešu vidū iespējams attīstīt, izmantojot jaunākās tehnoloģijas - veidojot kopīgas videokonferences interneta vietnēs, kā arī organizējot sporta spēles vai nometnes kādā no abām valstīm.

Tālākajā dienas gaitā viesi dodas iepazīt biškopības saimniecību “Kalnu medus” Liezēres pagastā, baudīt atpūtu laukos un uzzināt par senajām Madonas novada kulinārijas tradīcijām, ko piedāvā brīvdienu māja “Lielie Kupri” Aronas pagastā. Vakarpusē francūži apmeklē Grašu bērnu ciematu pie kaimiņiem Cesvaines novadā.

Vizītes gaitā ciemiņi dodas arī pie saviem sadarbības partneriem Ērgļu novadā. Arī šeit diena sākas ar pieņemšanu pašvaldībā, kam sekos Ērgļu sociālā aprūpes centra, piemājas saimniecības “Sniķeri”, Brāļu Jurjānu memoriālā muzeja “Meņģeļi”, tūrisma saimniecības “Kandžas laboratorija” un Jumurdas muižas parka apmeklējums.

Programmas ietvaros ciemiņi nedaudz iepazīst arī Latvijas tūrisma piedāvājumu, šoreiz vienas dienas maršruts ved pa Rāznas nacionālo parku Rēzeknes novadā un ļauj ielūkoties galvaspilsētas muzejos, apmeklējot “Rīgas jūgendstila muzeju” un “Motormuzeju”.

Jau tradicionāli, viena no ciemiņu uzņemšanas dienām ir viesus uzņemošo ģimeņu rīcībā, kad katra ģimene plāno individuālu atpūtas programmu.

Interesants ir fakts, ka šajā laikā Madonas novadā viesojas vēl otra francūžu grupa – tā ir folkloras kopa “Terre Baugeoise”. Par viesu uzņemšanu rūpējas Madonas folkloras kopa “Vērtumnieki” un Sarkaņu pagasta deju kolektīvs “Labākie gadi”. Francūžu māksliniecisko sniegumu interesenti aicināti baudīt sadraudzības koncertos, kuri notiek šī gada 21. jūlijā Biksēres estrādē un 22. jūlijā Bērzaunes estrādē.



Informāciju sagatavoja: Sanita Soma
tūrisma darba organizatore

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums