.

Pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu sporta diena

iesūtīts: 2018.05.25 09:26
Madonas novada pašvaldības Izglītības nodaļa maijā pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem organizē sporta dienu.

Par godu Latvijas valsts 100. gadadienai 125 pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi ar savām audzinātājām un citiem līdzjutējiem 24. maijā piedalījās pasākumā “Augsim stipri Latvijai”, kas norisinājās pulkveža Oskara Kalpaka dzimtas mājās Ošupes pagasta „Liepsalas”.

Sporta dienā dalību ņēma 13 Madonas novada pirmsskolas izglītības iestādes, kurām pievienojās arī Cesvaines, Varakļānu un Lubānas pirmsskolas izglītības iestādes. Pasākums “Liepsalās” norinājās pirmo gadu, ar mērķi veicināt bērnos patriotismu un iepazīstināt viņus ar valstī nozīmīgu personību, radot prieku kopā sportojot. Pēc nelieliem ievadvārdiem, himnas nodziedāšanas un pirmsskolas izglītības iestāžu karogu likšanas mastos pasākuma dalībnieki kopā ar Zemessardzes 25. kājnieku bataljona zemessargiem veica vingrojumus, lai sagatavotos aktīvai dienai. Arī par sportiskajām aktivitātēm, kurās bērniem bija iespēja parādīt savu izturību un saliedētību, sporta dienas laikā parūpējās zemessargi, kuru klātesamība pirmsskolas izglītas iestāžu dalībniekos raisīja lielu atbildības sajūtu.

Sportiskajām aktivitātēm tuvojoties noslēgumam, sporta dienas apmeklētāji kopīgi pusdienoja, lai gūtu spēkus vēl pārējām aktivitātēm. Kad bērnu sejās bija redzams neliels nogurums, ikvienu pasākuma dalībnieku sporta dienas izskaņā pārsteigt un priecēt bija ieradušies Valsts robežsardzes darbinieki ar dienesta suņiem. Kinologi kopā ar suņiem rādīja dažādus paraugdemostrējumus, kas elpai aizrauties, acīm ieplesties un enerģijai nemanāmi atgriezties ļāva gan mazajiem, gan lielajiem pasākuma dalībniekiem, gan arī apmeklētājiem.


Informāciju sagatavoja: Gerda Gaile

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums