.

Madonas novada pirmsskolas izglītības iestādei "Saulīte" - 40

iesūtīts: 2018.05.21 18:23
"Saulīte silda. ‌Saulīte smaida. ‌Saulīte visus Jūs mīļi gaida."


Ar krāšņu un sirsnīgu koncertu Madonas pilsētas kultūras namā 25. maijā savu 40 gadu jubileju atzīmēja Madonas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde “Saulīte”. Koncertā “Kur dzīvo laime?...” piedalījās visi bērnudārza audzēkņi kopā ar savām audzinātājām, auklītēm un pārējo bērnudārza kolektīvu.

Pasākuma laikā trīs mazi rūķīši centās noskaidrot, kur laime mīt. Rūķu mamma sapratusi, ka bērni jau izauguši, ļāva rūķīšiem doties ceļā, lai to noskaidrotu. Viņa līdzi tiem deva vācelīti, kurā rūķu bērniem bija jākrāj dažādi tikumiņi. Ar šiem senajiem, bet dzīvē tik noderīgajiem tikumiņiem, skanīgām dziesmām, jautrām dejām un rotaļām viņus iepazīstināja ceļā sastaptie bērni. Ceļš līdz laimei nebūt nebija viegls, jo rūķīšiem bija jābūt ļoti uzmanīgiem un vērīgiem. Lai atrastu vietu, kur laime mīt, rūķīši prasīja padomu pat sirmajam ozolam, upītei un žagatai, bet visi kā viens atbildēja: “Atbilde jāatrod jums pašiem.” Kad vācelīte bija pilna, atbilde pie rūķīšiem atnāca nemanot. Viņi saprata, ka laime ir tepat - ikkatrā māmiņā un tētiņā, ikkatrā bērniņā, padarītajā darbiņā, mājiņā, sirsniņā un visur citur, kas atrodas “tepatās”.

Jau 40 gadus Madonas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē “Saulīte” dienu no dienas tiek piedzīvoti tūkstošiem notikumu. Katru dienu uz bērnudārzu nāk daudz mazu sirsniņu, kuras nes katra savu pasauli. Tās krāj šos senos, bet brīžiem piemirstos tikumiņus, lai izaugtu par labiem un godīgiem cilvēkiem.

Saulains sveiciens apaļajā jubilejā Madonas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādei “Saulīte”! Lai vienmēr mūsu laime ir kā koncerta noslēgumā izskanējušā dziesmā - mūsu mājas, mūsu zeme un siltums, kas nāk no ļaudīm, siltums, kas staro no sirds uz sirdi.


Informāciju sagatavoja: Gerda Gaile un Ilze Riekstiņa

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums