.

Turpmāk - elektroniska piedāvājumu iesniegšana publisko iepirkumu procedūrās

iesūtīts: 2018.04.18 17:29


Pasūtītājiem publisko iepirkumu procedūrās (atklāts vai slēgts konkurss (būvdarbiem 170 000 euro vai vairāk; piegādēm vai pakalpojumiem 42 000 euro vai vairāk), konkursa procedūra ar sarunām, konkursa dialogs, inovācijas partnerības procedūra, sarunu procedūra, metu konkurss), kuras uzsāktas no 2018. gada 1. aprīļa, ir jāparedz tikai elektroniska piedāvājumu un pieteikumu iesniegšana (Publisko iepirkumu likuma 39. pants un pārejas noteikumu 3. punkts).

Pasūtītājiem publiskos iepirkumos saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 9. pantu (“mazie” iepirkumi (būvdarbiem no 20 000 euro līdz 169 999 euro; piegādēm vai pakalpojumiem no 10 000 euro līdz 41 999 euro)) un 10. pantu (Publisko iepirkumu likuma 2.pielikumā minēto pakalpojumu iepirkumi) no 2019.gada 1.janvāra ir jāparedz tikai elektroniska piedāvājumu iesniegšana (Publisko iepirkumu likuma 39. pants un pārejas noteikumu 4. punkts).

Tādēļ Madonas novada pašvaldība informē, ka elektroniskai piedāvājumu un pieteikumu saņemšanai atbilstoši normatīvo aktu regulējumam nodrošinās brīvu un tiešu elektronisko pieeju iepirkuma procedūras dokumentiem Valsts reģionālās attīstības aģentūras uzturētā Elektronisko iepirkumu sistēmas e-konkursu apakšsistēmā (turpmāk tekstā – EIS).

Madonas novada pašvaldības mājaslapas sadaļā PAŠVALDĪBA – Iepirkumi turpmāk par elektroniski veiktajiem iepirkumiem tiks publicēta informācija (paziņojums) tikai par iepirkuma procedūras izsludināšanu, bet iepirkuma procedūras dokumenti netiks publicēti (pievienoti).

Lai EIS sagatavotu un elektroniski iesniegtu piedāvājumu, un veiktu citas darbības ar iepirkumu saistītās informācijas apmaiņai starp iepirkumu komisiju un ieinteresētajiem piegādātājiem vai pretendentiem (piemēram, iesniegtu piedāvājuma skaidrojumus), ieinteresētajam piegādātājam ir jāreģistrējas kā EIS dalībniekam. EIS dalībnieku reģistrāciju veic Valsts reģionālās attīstības aģentūra atbilstoši Ministru kabineta 28.02.2017. Ministru kabineta noteikumiem Nr. 108 “Centralizēto elektronisko iepirkumu noteikumi” 3.2., 4.2. apakšpunktiem, 6. un 7.punktiem. Reģistrācijas informācija un reģistrācijas veidlapas ir pieejamas šeit.

Pašvaldība aicina publisko iepirkumu dalībniekus (piedāvājumu un pieteikumu iesniedzējus) savlaicīgi reģistrēties kā EIS dalībniekiem, lai pēc interesējošās iepirkuma procedūras izsludināšanas šis process nekavētu piedāvājuma vai pieteikuma sagatavošanu un iesniegšanu, jo gadījumos, kad ir obligāta elektroniska piedāvājumu vai pieteikumu iesniegšana, iepirkumu komisija nedrīkst vērtēt citā veidā iesniegtu piedāvājumu, piemēram, papīra formā sagatavotu un personīgi iesniegtu vai pa pastu atsūtītu piedāvājumu.

Lai interesējoša vai aktuāla iepirkuma ietvaros saņemtu automātisku paziņojumu e-pastā par izmaiņām iepirkuma procedūras dokumentos, par iepirkumu komisijas sniegtajām atbildēm uz jautājumiem un citām aktualitātēm iepirkuma procedūras gaitā, piemēram, par piedāvājuma skaidrojumu pieprasījumu, ieinteresētajiem piegādātājiem EIS ir jāreģistrējas kā konkrētā iepirkuma ieinteresētajam piegādātājam iepirkuma notikumu saņemšanai.

EIS e-konkursu apakšsistēmas sadaļā “Jautājumi par konkursiem” ir pieejami skaidrojumi par EIS lietošanu un arī īsa video pamācība, kurā pa soļiem ir skaidrots, kādas darbības jāveic piegādātājiem, lai tie varētu iesniegt savus piedāvājumus vai pieteikumus. Tāpat arī jautājumus par EIS lietošanu ir iespējams uzdot Valsts reģionālās attīstības aģentūras attiecīgajiem speciālistiem.

Lai reģistrētos dalībai EIS sistēmā un piedāvājumu elektroniskai iesniegšanai nav obligāti vajadzīgs elektroniskais paraksts. Reģistrācijas dokumentus dalībai EIS sistēmā var iesniegt gan papīra formā, gan elektroniskā formā ar drošu elektronisko parakstu, savukārt, piedāvājumu EIS sistēmā var iesniegt ar EIS sistēmas paraksta rīku vai ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centra uzturēto drošo elektronisko parakstu.

Tāpat arī pašvaldība lūdz pievērst publisko iepirkumu dalībnieku uzmanību tam, ka EIS tiek publicēti visu pasūtītāju plānotie publiskie iepirkumi.


‌Informāciju sagatavoja: Signe Arcimoviča
‌Juridiskās nodaļas juriste

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums