6. aprīlī Madonā notika diskusija, kā vairot ikviena iedzīvotāja un valsts turību

iesūtīts: 2018.03.22 10:11
Šī gada 6. aprīlī Madonā notiekošo "Grāmatu svētku" ietvaros ikviens bija aicināts apmeklēt Latvijas Bankas un "Latvijas Avīzes" rīkotās "Reģionu sarunas par labklājību". Nacionālā banka rīko šādu diskusiju ciklu visos Latvijas reģionos, lai ar iedzīvotājiem, pašvaldību līderiem, uzņēmējiem diskutētu par to, kā vairot ikviena iedzīvotāja un valsts turību kopumā.

Madonā organizētās diskusijas tēma – "Kāpēc par līdzīgu darbu Latvijā saņem daudz mazāk nekā Vācijā?" Kopā ar pašvaldības vadību un vietējās sabiedrības līderiem tika meklēta recepte, kā Latvijas uzņēmēju konkurētspēju un līdz ar to arī ikviena cilvēka rocību un sabiedrības dzīves līmeni kopumā tuvināt pārtikušo Eiropas valstu rādītājiem.

Latvijas 100 gadu jubileja iezīmē vairākas krustceles tautsaimniecības attīstībā, kur gan pašu izvēles, gan objektīvu pasaules norišu ietekme izšķirs, vai mums būs nevis vairāki, bet daudzi veiksmīgi eksportējoši uzņēmumi, vai mūsu bērni dzīvos pārtikušā valstī un vai izvairīsimies no iedzīvotāju skaita tālāka sarukuma, nevienlīdzības saglabāšanās, reģionu panīkuma u.c. problēmām.

Tāpēc Latvijas Banka valsts 100 gadu jubilejas pasākumu ietvaros 2018. gada pavasarī "Reģionu sarunās par labklājību" visu Latvijas reģionu pilsētās ar vietējās sabiedrības pārstāvjiem diskutēs par to, kā vairot turību Latvijā un kā to paveikt, izmantojot tādus instrumentus kā zināšanas, nauda un prognozējama ekonomiskā politika.

Vienlaikus ar sabiedrības iesaisti diskusijā par Latvijas tautsaimniecības nākotnes veidošanu "Reģionu sarunas par labklājību" iekļausies plašākā nacionālās centrālās bankas darbības virzienā – intereses rosināšanā un izpratnes veicināšanā par ekonomikas un finanšu jautājumiem.


Madonas pasākumu programmā bija šādas aktivitātes:

  • tikšanās ar vietējo sabiedrību Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā (6. aprīlī plkst.10:30-12:00);
  • diskusija ar uzņēmējiem viesnīcā "Smeceres krogs" (6. aprīlī plkst.13:00)
    Pasākums bija bez maksas.

Pasākumos piedalījās Latvijas Bankas valdes locekļi Harijs Ozols un Jānis Blūms, Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste un Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs.

Moderators - "Latvijas Avīzes" žurnālists Ivars Bušmanis.


Diskusija bija skatāma arī tiešraidē, 6. aprīlī – "Latvijas Avīzes" ziņu vietnē www.la.lv. To izmantojis 181 interesents. Tiešraides ieraksts pieejams šeit.

"Latvijas Avīzes" žurnālista Zigfrīda Dzeduļa sniegtais diskusijas apakopojums.

FOTO atskats.

Informāciju apkopoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums