Piesakies projektu vadības čempionātam 2018

iesūtīts: 2018.03.07 19:08
Aizvien biežāk darba sludinājumos ir iespēja redzēt, ka darba devēji piedāvā darbu Projektu vadītājam, bet, apskatot sīkāk darba pienākumu aprakstu, ir skaidri saprotams, ka tie neatbilst piedāvātajam amatam. Tas liek secināt, ka lielai daļai Latvijas iedzīvotāju nav reālas izpratne par projekta vadītāja reālajiem pienākumiem.

Sazinoties ar darba devējiem, kuri meklē Projektu vadītāju, noskaidrojām, ka šis vārds ir kļuvis par kompetences celšanas rīku. Respektīvi, izmantojot darba meklējumos šo vārdu salikumu, veidojoties savdabīgs filtrs, tādējādi atsijājot mazkvalificētu darba spēku. Bet vienlaikus tādējādi arī darbā tiek pieņemti speciālisti, kuru zināšanas bieži vien ir augstākas par darba pienākumiem. Šī iemesla dēļ IMPA Young Crew Latvia un Latvijas Nacionālā projektu vadīšanas asociācija ar Swedbank, RISEBA un citu uzņēmumu atbalstu vēlas izglītot topošos studentus, iespējams topošos projektu vadītājus. Tādēļ tiek rīkots Projektu vadības čempionāts, kurā ikviens Latvijas vidusskolēns ( no 10. līdz 12. klasei, neatkarīgi no vecuma) var piedalīties, lai gūtu zināšanas par šo profesiju, kā arī iegūtu savā īpašumā dažādas atbalstītāju dāvinātas balvas.

Čempionāts sastāv no trim kārtām:

  1. Jauno projektu vadītāju akadēmija, kas norisināsies šā gada 17. martā Rīgā, Durbes ielā 4, RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 6. Akadēmijas ietvaros būs iespēja noklausīties lekcijas, kuras lasīs praktizējoši projektu vadītāji. Pasākums būs brīvi pieejams ikvienam interesetam. Nepieciešamā iepriekšējā pieteikšanās.
  2. Kvalifikācijas kārta. Ikviens Latvijas vidusskolēns izveidojot 3 – 4 cilvēku komandu, var aizpildīt pieteikšanās anketu, kura ir pieejama visos Latvijas skolu administrāciju epastos, facebook.com lapā – ‘‘Projektu vadības čempionāts’’, kā arī Instagram profilā: projektu_vadibas_cempionats un mājas lapā: https://pvcvsk.wixsite.com/pvcempionats. Šo anketu ir iespējams aizpildīt no 15. februāra līdz 28.martam. Aizpildot to, 29. martā tiks saņemts norādītajā epastā tests, kas būs jaizpilda tiešsaitē tam paredzētajā laikā - visas dienas garumā, izmantojot visus pieejamos komandas resursus. Ja tests būs izpildīts veiksmīgi, komanda tiks aicināta uz finālu.
  3. Fināls. Piecas labākās komandas (pēc testa rezultātiem) iegūs iespēju piedalīties finālā, kas norisināsies šā gada 13. aprīlī Balasta dambī 1a, Swedbank galvenajā ēkā. Katrai komandai tiks dota kāda problēmsituācija projektu vadības ietvaros, kas būs jāatrisina tam atvēlētajā laikā – četrās stundās. Tālāk sekos prezentācija žūrijas priekšā, kura tad arī noteiks uzvarētājus.*

*dalība pasākumos ir bez maksas

Sīkāka informācija un dažādi konkursi pieejami:
Instagram: projektu_vadibas_cempionats
Facebook: @PVCempionatsVSK
Mājas lapā: https://pvcvsk.wixsite.com/pvcempionats
E- pastā: pvc.vidusskoleniem2018@gmail.com

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums