Seminārs bioloģiskajiem lauksaimniekiem 19. februārī

iesūtīts: 2018.02.15 17:20
Biedrība “Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija” februāra beigās uzsāks ikgadējo pavasara semināru ciklu Latvijas reģionos, lai informētu zemniekus par aktualitātēm bioloģiskajā lauksaimniecībā. Pirmais seminārs notiks Madonas novada Sarkaņu pagastā.


Semināra norises vieta un laiks - 19. februāris Madonas novada Sarkaņu pagasta tautas nams „Kalnagravas”. Sākums plkst. 11:00, dalībnieku ierašanās no plkst. 10:30.

Darba kārtība sadalīta divos blokos. Informatīvajā blokā biedrības „Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija” vadītājs Gustavs Norkārklis stāstīs par aktualitātēm BL atbalsta saņemšanas noteikumos, obligātajiem minimālajiem ieņēmumiem un citām nozares aktualitātēm.

Sertifikācijas institūcijas VSIA „Sertifikācijas un testēšanas centrs” bioloģiskās lauksaimniecības galvenā eksperte Vija Rāka informēs par jaunumiem BL sertifikācijā un 2017. gadā veiktajās kontrolēs konstatētajām neatbilstībām bioloģiskajās saimniecībās.

Savukārt, otrajā blokā aicināsim dažādu uzņēmumu pārstāvjus pastāstīt par sadarbības iespējām. Šoreiz dzīvnieku ēdināšanas speciāliste Anita Leitāne – Osīte no AS „Baltu Veterinārija” stāstīs par mikotoksīniem un to ietekmi uz dzīvnieku veselību.

SIA „Litimeksa Latvija” pārstāvji iepazīstinās ar mikrobioloģisko preparātu izmantošanu augkopībā.

AS „Dobeles dzirnavnieks” iepirkumu vadītāja Ineta Kārkla informēs par kvalitātes parametriem, kas svarīgi graudu pārstrādē, kā arī uzņēmuma izmēģinājumiem bioloģisko auzu audzēšanā un to rezultātiem.

SIA „Timac Agro Latvia” pārstāvji iepazīstinās ar uzņēmuma piedāvājumu bioloģiskajiem lauksaimniekiem, t.i., mēslošanas līdzekļiem.


Citās pilsētās kopā ar mums būs SI „Vides kvalitāte” pārstāvji, SIA „Lietas MD” jeb Augļu serviss, SIA „Aloja Starkelsen”, SIA „Scandagra Latvia”, LLKC!

LBLA biedriem dalība seminārā bezmaksas, citiem interesentiem – 10 EUR.  



‌Informāciju iesūtīja: Ieva Liepniece
‌Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija
‌tālrunis: 20262027; 67027227
e‌-pasts: info@ekoprodukti.lv

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums