Madonas novads - Jauniešu galvaspilsēta 2018 sāk pildīt pienākumus

iesūtīts: 2018.01.19 16:35
Klāt 2018. gads, kad godpilno Latvijas Jauniešu galvaspilsētas pienākumu sāk pildīt Madonas novads, visa gada garumā kļūstot par epicentru svarīgākajām Latvijas jaunatnes politikas aktivitātēm un jauniešu pasākumiem.

Šis gads zīmīgs ne tikai ar valsts simtgadi, bet arī ar citām vērā ņemamām gadskārtām. Savu desmito pastāvēšanas gadadienu janvārī atzīmē Madonas novada jauniešu dome (MNJD). Atzīmējot šo notikumu, 19. janvārī uz salidojumu “Saskrienamies?!...”Madonā tiek aicinātas jauniešu domes un citas aktīvu jauniešu apvienības no visas Latvijas, lai iepazītos, veidotu sadarbību, apmainītos pieredzē un atklātu Jauniešu galvaspilsētas – 2018  pasākumu ciklu.

Šajā dienā svinīgā ceremonijā Madonā, Saieta laukumā, piedaloties jauniešiem, Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem, kā arī Madonas novada pašvaldības vadībai, tiks pacelts Jauniešu galvaspilsētas 2018 karogs, kas pilsētas centrālajā laukumā plīvos visu šo gadu.

 Dienas aktīvākā daļa norisināsies Smeceres kroga Mūzikas klubā. Tur paredzētas jauniešu aktivitātes draudzīgā burziņa atmosfērā. Organizatori parūpējušies par saturīgām nodarbībām grupās jaunu ideju radīšanai un turpmākās sadarbības veicināšanai. Prāta un kustību atraisīšanai lieti noderēs teātra improvizācijas nodarbības profesionāļu vadībā. Daudz aizraujoša jaunieši varēs uzzināt sarunu šovā „Saskrienamies – parunājam!”, kura viesi būs sabiedrībā pazīstami, jauniešu idejas atbalstoši cilvēki. Bez uzmanības netiks atstāti arī jaunatnes darbinieki. Viņi rosīsies atsevišķās grupās, kā arī varēs iesaistīties jauniešu aktivitātēs. Protams, kā jau svētkos, būs arī svētku torte un atrakcijām bagāta balle!

Jauniešu domes savā starpā sadarbojas un regulāri veido kopīgus pasākumus, tomēs šāda mēroga tikšanās notiks pirmo reizi. Tas būs labs Jauniešu galvaspilsētas 2018 un, iespējams, jaunas tradīcijas sākums.

Konkurss “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta” tiek rīkots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2018.gadam finansējuma ietvaros.



Informāciju sagatavoja: Indra Veipa

Madonas BJC jaunatnes darbiniece



Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums