Jauniešu garantijas ziemas uzņemšanā aicina bez maksas apgūt 65 profesijas

iesūtīts: 2017.11.24 14:36
Sākusies Jauniešu garantijas ziemas uzņemšana, kurā jaunieši var pieteikties apgūt profesiju īsā laikā bez maksas. 2018. gada sākumā mācības 65 darba tirgū pieprasītās profesijās piedāvā uzsākt 24 profesionālās izglītības iestādes visā Latvijā. 39 profesijās mācības notiek pusotru gadu un pieteikšanās rit līdz 12. janvārim, savukārt 26 profesijās mācības ilgst gadu un tajās dokumentus var iesniegt līdz 23. februārim.

Šī gada vasarā apstiprināja izmaiņas Jauniešu garantijas uzņemšanas noteikumos. Tās paredz, ka programmā var pieteikties nestrādājoši jaunieši vecumā no 17 līdz 29 gadiem. Jaunieši var būt reģistrējušies arī NVA kā darba meklētāji vai bezdarbnieki un vienlaikus saņemt bezdarbnieka pabalstu.

 Mācībām var pieteikties arī strādājoši vai pašnodarbināti jaunieši, taču tikai tad, ja ir vecumā no 17 līdz 24 gadiem, kā arī var savienot darbu ar mācībām. Šie jaunieši var atrasties arī bērnu kopšanas atvaļinājumā, ja bērna kopšanu var savienot ar profesijas apguvi.

Lai pieteiktos apgūt kādu no Jauniešu garantijas profesijām, jaunietim nepieciešama pamatskolas, vidusskolas vai vidējā profesionālā izglītība. Pieteikties mācībām var arī vakarskolu audzēkņi un ikviens, kurš iegūst vidējo izglītību tālmācībā vai studē nepilna laika studiju programmās augstskolās.

Mācības Jauniešu garantijā ļauj saņemt stipendiju no 70 līdz 115 eiro mēnesī, ja jaunietis ir sekmīgs, kā arī nepieciešamos mācību līdzekļus, bezmaksas vietu dienesta viesnīcā un karjeras atbalsta pasākumus. Savukārt kvalifikācijas prakses laikā jauniešiem apmaksā ceļa izdevumus un naktsmītni, ja nepieciešams.

Pieteikšanās uz mācībām jāveic izvēlētajā profesionālās izglītības iestādē. Iestādes adresi, kontaktinformāciju kā arī sīkāku informācija par apgūstamo profesionālo kvalifikāciju var iegūt, sekojot saitēm profesionālo kvalifikāciju sarakstā. Mācības pusotru gadu ilgajās programmās sāksies 15. janvārī (pieteikšanās līdz 12. janvārim), savukārt gadu ilgajās programmās - 26. februārī (pieteikšanās līdz 23. februārim).

·         Uzņemšanas noteikumi

·         Mācību priekšrocības

·         Absolventu pieredze

·         Uzņemšanas pielikums 

Papildu jautājumu gadījumā sazinies ar Valsts izglītības attīstības aģentūras Profesionālās izglītības projektu departamenta darbiniekiem, tālrunis: 67854770

 Iesūtīja: Vivita Vecozola
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums