.

Uzsāktas aktivitātes veselības veicināšanas projekta ietvaros

iesūtīts: 2017.11.08 19:07
Projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” ietvaros tiek piedāvāti bezmaksas veselības veicināšanas pasākumi, lai sekmētu iedzīvotāju veselības paradumu maiņu. Aizvadītajās skolēnu rudens brīvdienās, no 23.-27.oktobrim, projekta ietvaros tika rīkotas trīs izzinošās nometnes bērniem.

  • Liezēres pagastā biedrība „Ozols un zīle” piedāvāja bērniem nometni "Dzīvo vesels!". Piecu dienu laikā nometnes dalībnieki apmeklēja bioloģisko saimniecību “Rogas”, radošajās darbnīcās apguva videi draudzīgu produktu radīšanu, ļāvās orientēšanās sporta priekam, uzzināja daudz interesanta par savu veselību un higiēnu, kā arī mācījās peldēt un devās pārgājienā.
  • Ne mazāk aktīva un aizraujoša bērniem izvērtās arī nometne "Jauns un aktīvs" Bērzaunes pagastā. Jaunie bērzaunieši iesaistījās izzinošā ekspedīcijā, veselīgu našķu meistarklasēs un uzmundrinošās sporta aktivitātēs. Nometni rīkoja Biedrība "Bērnu un jauniešu apvienība "Rīts"".
  • Par skolēnu veselīga dzīvesveida paradumu izkopšanu bija padomāts arī nometnē “Esi aktīvs un vesels!” Barkavas pagastā. Biedrības “Mēs Barkavas pagastam” aktīvisti bija parūpējušies, lai bērni ne tikai baudītu fiziskas aktivitātes atjaunotajā sporta zālē un dotos pārgājienā, bet arī uzzinātu vairāk par dažādu atkarību izraisošo vielu ietekmi uz veselību un iemācītos gatavot sev veselīgus kārumus

Paredzēts šāda veida nometnes rīkot visos novada pagastos un Madonas pilsētā. Tomēr šī nav vienīgā projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” aktivitāte.

Šī gada 28. oktobrī Smeceres sila sporta bāzē visu paaudžu novada ļaudis pulcējās uz Tautas orientēšanās pasākumu “Veselā miesā - vesels gars”. Sestdienu pavadīt veselīgi bija nolēmuši vairāk kā 100 aktīva dzīvesveida entuziastu. Kā atzina pasākuma organizatori, liels prieks bijis redzēt rūdītus orientieristus, bet patiess gandarījums - par ģimenēm ar bērniem, kas kopā savus spēkus orientēšanās sportā izmēģināja pirmo reizi. 

Projekts paredz īpašu uzmanību veltīt senioriem, kuri jau 23. novembrī tiek aicināti uz Madonas novada senioru konferenci par sirds un asinsvadu slimību profilaksi. Tā notiks Madonas Kultūras namā no plkst. 9.00 līdz 15.00. Pasākuma laikā lektore, biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” Veselības veicināšanas programmas vadītāja Laila Štāle stāstīs, kā pašiem parūpēties par savas sirds un asinsvadu veselību. Savukārt, Vidzemes slimnīcas uztura speciāliste Agnija Irkle Madonas puses senioriem skaidros pareiza uztura nozīmi sirds veselības veicināšanā.

Konferences gaitā būs iespēja izmērīt asinsspiedienu, kā arī noteikt cukura un holesterīna līmeni asinīs. Interesenti, speciālista uzraudzībā varēs iepazīties ar dažādiem paškontroles ierīcēm minēto mērījumu veikšanai. Gaidāmi arī patīkami pārsteigumi.

Projekts “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” tiek īstenots “darbības programmas “izaugsme un nodarbinātība” 9.2.4. Specifiskā atbalsta mērķa “uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.1. Pasākuma “kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” un 9.2.4.2. Pasākuma “pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros.

Projekta mērķis ir uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem Madonas novada iedzīvotājiem, jo īpaši teritoriālās, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, īstenojot vietēja mēroga pasākumus.

Projekts tiks īstenots no 2017. – 2019.gadam. Par tā aktivitātēm var uzzināt novada mājas lapā un sociālā tīkla facebook projekta profilā, ko rotā veselīgi sirsnīgs ābols. Tā ir projekta atpazīšanas zīme, kas simbolizē svaigumu, vitalitāti un veselību. Novada iedzīvotāji tiek aicināti aktīvi iesaistīties projekta ietvaros rīkotajos pasākumos.

 

Informāciju iesūtīja: Indra Veipa
projekta sabiedrisko attiecību koordinatore

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums