.

Ļaudonā atklāts hokeja laukums

iesūtīts: 2014.01.20 11:37
Piedaloties LTV un Aldara izsludinātajā projektu konkursā, ļaudonieši ir tikuši pie labiekārtota āra hokeja laukuma.

Projekta autore Sigita Tropa norāda, ka, īstenojot šo projektu uzlabosies aktīva brīvā laika pavadīšana, ziemas mēnešos, Ļaudonas pagastā. Sakarā ar to, ka Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolā un arī pašā Ļaudonā nav ļoti daudz brīvā laika pavadīšanas iespēju, īpaši ziemas mēnešos, būtu ļoti lietderīgi šeit izveidot āra hokeja laukumu, kurā ikkatrs varēs attīstīt sev interesējošo sporta veidu, sākot no slidošanas pamatu apgūšanas līdz pat izaugsmei līdz nākamajām hokeja zvaigznēm. Piemēram, slidošana, dailslidošana, hokejs ir ļoti populāri sporta veidi  visā Latvijā. Arī šī pagasta iedzīvotāji  vēlās popularizēt šos sporta veidus.  Ļaudonas pagasta iedzīvotājiem, attīsīt šos sporta veidus, daļēji ir liegta iespēja, jo Ļaudonas pagastā nav āra hokeja laukuma. Tuvākie āra hokeja laukumi atrodas Madonā, Jaunkalsnavā, Mētrienā, bet katra no šīm vietām ir vismaz 15 km attālumā no Ļaudonas, ne katram ir iespēja izbraukāt uz šīm slidotavām, jo tam ir dažādi ietekmējoši faktori, piemēram, finansiālais stāvoklis, reta sabiedrisko transportu kustība u.c.

2011. gadā un 2012.gadā, pateicoties Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolas direktoram Guntim Lazdam un neatlaidīgiem, mērķtiecīgiem jauniešiem, tika iekārtots ļoti vienkāršs hokeja laukums. Tīrija laukumu, lēja ūdeni, vairākas reizes dienā apraudzīja savu darbu un, to loloja un auklēja kā savu skolas audzēkni. Laukuma izmērs nebija pēc nekādiem standariem, bortu vietā bija sniegs, kas palicis no laukuma tīrīšanas, vietām bija grumbas un nelīdzenumi, bet tas neaturēja Ļaudoniešus izmantot šo lielisko iespēju paslidot, aktīvi pavadīt savu brīvo laiku svaigā gaisā. Bija arī dienas, kad aukstums ‘knieba” degunā, bet jauniešus tas neaturēja spēlēt hokeju, izbaudīt to, ko mūsu Latvijas ziemas mums dod. 2011.gadā  un 2012. gadā februārī Ļaudona notika ziemas aktivitāšu pasākums „Sniega diena”. Šajā dienā ikkatrs Ļaudonas pagasta iedzīvotājs tika aicināts slēpot, slidod, braukt ar ragaviņām u.c. Neskatoties uz to, ka Ļaudonā pašuveidots hokeja laukums bija tikai otro gadu, iedzīvotāju atsaucība bija liela, bija liels skaits, 46 iedzīvotāji,  kas ar slidām kājās devās piedalīties kādā atrakcijā uz ledus. Šīs iepriekšējās divu gadu ziemas pierādīja to,kad Ļaudonas pagasta iedzīvotāji  ir ieinteresēti un aktīvi piedalās šāda veida sportiskajās aktivitātēs. Patīkams bija fakts, kad iepriekšējos gadus brauca slidot arī no blakus pagasta. Nebrauca tikai jaunieši, bet arī vairāku paaudžu iedzīvotāji.  Iedzīvotājus nepamet uzskats, kad pēdejā laikā Ļaudonā atdzimst  ziemas sprta veidi. Pavaicājot par slidotavas izveidi Ļaudonā, ļoti liela daļa iedzīvotāju atbildēja, kad tas ir nepieciešams,  neskatoties uz to, kad mums jau bija pašuveidota slidotava, bet Ļaudaona ir pelnījusi uzlabotu slidotavu.  Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolā tika arī īstenots projekts, sadarbībā ar Latvijas Republikas Izglītības Ministrijas un pašvaldības atbalstu, par slēpošanas inventāra iegādi.

Viena no mērķa auditorijas grupām ir Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskola, kuru 181 skolēns sauc par savām otrajām mājām. Lielākajai daļai skolēnu sporta nodarbības ir kā atslodze no citām mācību stundām, bet, lai ziemas mēnešos skolēni pilnībā apgūtu un izpildītu visus normatīvos aktus sporta nodarbībām ir nepieciešama slidotava.

Ļaudonā jau no seniem laikiem ir populāra slidošana un hokeja spēle. Ļaudonai cauri tek Aiviekste, kura katru gadu iziet no saviem krastiem un tā ir kā dāvana slidot gribētājiem. Applūdušās pļavas ir noslogotas  ar slidotājiem, neskatoties uz to, kad tas ir dzīvībai bīstami.

Atkāpes vērts ir fakts, kad Latvijas Hokeja izlases aizarga Jāņa Andersona dzimtas aizsākumi ir atrodami Ļaudonas pusē. Šeit dzīvo viņa vecvecāki. Arī pašam hokejistam Ļaudona nav sveša vieta, gandrīz katru gadu viņš apciemo savus vecvecākus. Iespējams, tieši tādēļ ir nepieciešama slidotava, āra hokeja laukums, jo varbūt pēc dažiem gadiem šeit aug nākamās Latvijas hokeja zvaigznes.

Par laukuma atklāšanu - VTV videosižetā!

Dz. Stradiņa,
sabiedrisko attiecību speciāliste


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums