Piedalies ideju konkursā „Gaiziņkalna skatu tornis un tā apkārtne”

iesūtīts: 2012.12.20 15:25
LR Dabas aizsardzības pārvalde, sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību ikvienu interesentu aicina piedalīties jaunā Gaiziņkalna skatu torņa ideju konkursā. Aicinām būt atsaucīgiem un radošiem! Ideju konkursa „Gaiziņkalna skatu tornis un tā apkārtne” Nolikums

Organizētājs: Dabas aizsardzības pārvalde.

Atbalstītāji: Madonas novada pašvaldība.

Norises laiks: no 2012.gada 20.decembra līdz 2013.gada 20.janvārim.

Mērķis: Latvijas augstākais kalns – Gaiziņkalns atrodas izcili ainaviskā teritorijā un Gaiziņkalna dabas parks ietilpst aizsargājamo ainavu apvidū „Vestiena”. Vēsturiski Gaiziņkalns ir arī iecienīts tūrisma apskates objekts, kuru apmeklējis gandrīz ikviens Latvijas iedzīvotājs. Diemžēl ilgus gadus baudīt skaisto apkārtnes ainavu traucējis pussabrukušais Gaiziņkalna skatu tornis, taču nākotnē tā vietā Dabas aizsardzības pārvalde ES Kohēzijas fonda projekta „Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās” ietvaros paredzējusi izbūvēt jaunu. Lai veicinātu iedzīvotāju iesaistīšanos šī nozīmīgā vides objekta izveidē, tiek izsludināts ideju konkurss par jaunā Gaiziņkalna skatu torņa un tuvākās apkārtnes labiekārtošanu.

Dalībnieki: Konkursā aicināti piedalīties visi, kas kaut reizi bijuši Gaiziņkalnā un vēlas dalīties ar saviem priekšlikumiem jaunā skatu torņa izveidē un apkārtnes labiekārtošanā.

Uzdevums: Dalībnieks iesniedz savas idejas jaunā Gaiziņkalna skatu torņa izveidei un apkārtnes labiekārtošanai (iesniegtajam darbam jāatspoguļo, kādi varētu izskatīties tornis un apkārtne). Konkursā iesniedzamas jebkādas idejas brīvā formā (rakstveidā, ar vizualizācijām, rasējumiem, torņa maketi utt.). Kopā ar iesniegto darbu jānorāda autora vārds, uzvārds un kontaktinformācija.

Darbu iesniegšanas kārtība: Konkursa darbi ar norādi „konkurss – Gaiziņkalns” iesniedzami :
Madonas novada pašvaldības Tūrisma Informācijas centrā – Saieta laukums 1, Madona, Madonas novads, LV – 4801, e-pasts: tic@madona.lv  
vai
Dabas aizsardzības pārvaldē – Baznīcas iela 7, Siguldā, LV – 2150, kā arī pa pastu uz
iepriekšminētajām adresēm vai e-pastu: konkurss@daba.gov.lv.

Darba iesniedzējs ir atbildīgs par to, ka iesniedz savu darbu, kas atbilst LR likumdošanas normām, autortiesību, morāles un ētikas normām.

Visi konkursa dalībnieku iesniegtie darbi paliek konkursa organizatoru īpašumā un var tikt izmantoti Gaiziņkalna dabas parka apkārtnes labiekārtošanai.

Konkursa darbu vērtēšana: Konkursam iesniegtos darbus vērtēs Dabas aizsardzības pārvaldes un Madonas novada pašvaldības kopīgi veidota žūrija, kuras lēmums ir galīgs un neapstrīdams.

Konkursa rezultāti tiks atspoguļoti Dabas aizsardzības pārvaldes un Madonas novada pašvaldības interneta vietnēs www.daba.gov.lv un www.madona.lv

Konkursa balvas: Interesantāko darbu autoriem balvas no Dabas aizsardzības pārvaldes (ekskursijas, vērtīgas grāmatas u.c.) un Gaiziņkalna apkārtnes tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.




Fotoattēlā redzama viena no 2002. gadā organizētā skiču konkursa idejām.


Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums