PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Jāņa Simsona Madonas Mākslas skola izsludina RUDENS konkursus

iesūtīts: 2020.09.24 10:42
Jāņa Simsona Madonas mākslas skola šogad atzīmē 45 gadadienu un aicina vispārizglītojošo un profesionālās ievirzes skolu audzēkņus piedalīties vairākos vizuālās mākslas konkursos.

Kad Zeme pagriežas, Saules gaismas un siltuma daudzums samazinās. Iestājas rudens.  Steiga pierimst, pamazām rudens darbi tiek padarīti un kļūst vairāk laika sevis izziņai, apkārtnes vērojumiem un skaistajam mums līdzās. 

Madonas novads ir viens no zaļākajiem Latvijas novadiem, rudens krāsas izkrāso mežus, pļavas un dārzus, ābeles briedina jauno ražu un rudenīgās garšas. Rudens gaisma ir īpaša, rīta miglas vāli, kļavu lapu refleksi un zemes dziļuma faktūras, kuras briedinājusi vasara, pamazām iegūst savu patieso pilnību, vakara saule un mijkrēslis sniedz miera sajūtu, veldzē satrauktos prātus un sniedz gandarījumu par paveikto. 

Profesionālās ievirzes mākslas skolu audzēkņi un pedagogi aicināti iesniegt darbus konkursā "Gaismas rādiusā" (konkursa nolikums šeit), kā arī Madonas novada vispārizglītojošo skolu audzēkņi aicināti darbus iesniegt par tēmu "Rudens gaisma Madonā" (konkursa nolikums  šeit). Darbi iesniedzami Madonas mākslas skolā līdz 23.oktobrim

Aktivitātes tiek īstenotas Vidzemes plānošanas reģiona, VKKF projekta "Mēs esam PAR" ietvaros. Projekts paredz veicināt sadarbību ar Vidzemes reģiona profesionālās ievirzes mākslas skolām iesaistoties dažādās radošajās aktivitātēs, viena no tām - izstādes izveide Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja etnogrāfiskajā krātuvē Sarkaņos 31.oktobrī.


‌‌Informāciju iesūtīja: Jāņa Simsona Madonas Mākslas skolas direktore Kristīne Šulce.


‌Ievietoja: D.Torstere


Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums