.

Izstāde „Madona un madonieši”

iesūtīts: 2015.08.03 11:58
Nākamgad atzīmēsim Madonas 90. dzimšanas dienu. Gatavojoties pilsētas jubilejai ir iecerēts muzejā veidot vairāku izstāžu ciklu „Madona un madonieši”. Tas būs dažādu autoru skatījums uz pilsētu un tās iedzīvotājiem. Kā pirmā no tām ir gandrīz Madonas vienaudža, fotogrāfa Jāņa Šūstera veidotā fotoizstāde, kura tika atklāta tieši autora 90. dzimšanas dienā. Meistars vienmēr ir uzsvēris, ka viņš ir madonietis, viņa stāsti ir neizsmeļams pilsētas vēstures avots.

J.Šūsters plašākam skatītāju lokam vairāk zināms kā ainavu un portetu meistaru, bet šajā izstādē skatītāji autoru var iepazīt no citas puses - pilsētas ainavas fotogrāfs. Vēl viena jaunākajai paaudzei mazāk zināmā viņa darbības šķautne ir dažādi noformēšanas darbi. Izstādē redzami gan oriģināli, gan skices.

Izstādē J.Šūsters iepazīstina ar savu Madonu un madoniešiem, tomēr, lai parādītu to, kas viņam škiet pilsētu raksturojošs, ir izmantotas arī dažu citu autoru fotogrāfijas.

Nu jau vairāk kā 15 gadus tradicionālās melnbaltās fotomākslas, tiešās fotogrāfijas (autors neizmanto īpašus fotoķīmijas vai montāžas paņēmienus, lai izmainītu realitāti) pārliecinātais pārstāvis, ainavas  un portreta  meistars,  kas strādāja ar poētiskā reālisma izteiksmes līdzekļiem pievērsies krāsainajai fotogrāfijai, strādā ar digitālo kameru, pats apstrādā speciālajās programmās un printē fotogrāfijas.

Tomēr nemainīga ir palikusi interese par dabu un cilvēku, līdzsvarota kompozīcija un spēja ieraudzīt tieši to mirkli, kas vispilnīgāk atklāj attēlojamās personas vai objekta raksturu.

Informāciju sagatavoja: Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja galvenā speciāliste Ilze Gaujēna.
Tālr.: 64822491.

Izstāde Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zālēs apskatāma no 8.augusta līdz 18.oktobrim.

Izstādes atklāšana un tikšanās ar autoru notika 8.augustā pulksten 14.00 muzeja Izstāžu zālēs.

Biļetes cena skolēniem: 0.36 €;
studentiem, senioriem: 0.36 €;
pieaugušajiem: 0.71 €.
Ģimenes biļete (4 - 6 cilvēkiem) visām izstāžu zālēm: 1.42 €.
Biļetes cena 1 personai visām izstāžu zālēm: 1.79 €.

Informāciju iesūtīja: Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde.
Tālr.: 64823844.
Mob.tālr.: 00 371 29418187.

Rediģēts: 22.09.2015.

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums