.

Bēbīšu skoliņa "Asniņš" JŪLIJĀ aicina!

iesūtīts: 2022.07.04 08:55
Bebīšu skoliņa ,,Asniņš” projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem”, identifikācijas Nr. 9.2.4.2/16/I/092, ietvaros arī jūlijā piedāvā topošajām māmiņām un jaunajiem vecākiem.

“Hendlinga nozīme mazuļa attīstībā” 21.07.2022. plkst. 14:00 - 15:15 viesosies Vita Grava diplomēta fizioterapeite .

Hendlings (no angļu val. handling) ir metode, kas māca, kā pareizi turēt un darboties ar mazuli. Tas ir pašu vecāku roku darbs un maigi, mierpilni pieskārieni savam bērnam jau no pirmajām dzīvības dienām, kas bērniņam ļauj justies mīlētam un gaidītam. Pareizi mazuli turot, ceļot, mierinot un nesot uz rokām, var palīdzēt viņam apjaust un sakārtot savu ķermeni, ilgtermiņā nodrošinot simetrisku un pilnvērtīgu attīstību. Nozīmīga hendlinga sastāvdaļa ir vecāku sarunāšanās ar jaundzimušo aprūpes laikā jau no pirmajām dzīves dienām.


“Zīdaiņa psihomotorā attīstība” 28.07.2022. plkst. 14:00 - 15:15  viesosies Vita Grava diplomēta fizioterapeite .

Jau no pirmajām zīdaiņa dzīves dienām ir svarīgi sekot līdzi kā notiek mazuļa fiziskā attīstība. Bieži vien vecākiem pirmajos divos bērna dzīves gados gribas, lai mazuļa attīstība notiek strauji, un tādēļ viņi dara visu, lai pēc iespējas ātrāk bērniņš paceļ galviņu, sāk velties, rāpot, staigāt utt. Tomēr, vai tas ir pareizi? Uz jautājumu kā un kad notiek normāla zīdaiņa un bērna motorā attīstība, ieklausīsimies fizioterapeites redzējumā.


Projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem”, Nr. 9.2.4.2/16/I/092 mērķis ir uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem Madonas novada iedzīvotājiem, jo īpaši teritoriālās, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, īstenojot vietēja mēroga
pasākumus.

‌Informāciju ievietoja 
‌Indra Veipa
‌‌Projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses
pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” 
sabiedrisko attiecību koordinatore
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums