.

Pārrunā “Smeceres sila” bāzes attīstības projektu

iesūtīts: 2023.10.30 12:40
Šodien, 30. oktobrī, Sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” viesojās Starptautiskās biatlona federācijas (IBU) ģenerālsekretārs Max Cobb kopā ar Latvijas Biatlona federācijas un Madonas novada pašvaldības domes pārstāvjiem, lai pārrunātu bāzes iespējamo attīstību - jau pasaules līmeņa sacensību organizēšanā. Trešdien, 1. novembrī, pārstāvji dosies uz Ekonomikas ministriju, viņiem pievienosies IBU prezidents Olle Dahlin, lai runātu par iespējām piesaistīt valsts finansējumu šim mērķim.

Madonas novada pašvaldība daudzus gadus ir mērķtiecīgi strādājusi un investējusi “Smeceres sila” attīstībā. Tomēr, lai sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” spētu organizēt Pasaules kausa sacensības, vēl dažas prasības nepieciešams nodrošināt, kā piemēram, trases garums, tehniskais nodrošinājums, un kas ļoti svarīgi – centrālās ēkas būvniecība.

Lai gan IBU tiešā veidā nefinansē būvniecības projektus, tieši viņu skatījums uz plānoto projektu un tā vietu Madonā ir ļoti būtisks. Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs skaidroja: “Tā nav tikai Madonas ambīcija, bet tas ir Latvijas līmeņa pasākums ar skatu nākotnē – pasaulē. IBU Madonu redz kā lielu spēlētāju Eiropas kartē tieši biatlona mačiem. It īpaši viņiem interesanti šķiet tas, ka neliela pārbrauciena attālumā ir Otepe (Igaunija), tātad – tas varētu būt kā Baltijas valstu tandēms, rīkojot lielos mačus. Tāpēc šodien šeit staigājam, domājam, kur ko izvietot, lai šīs idejas ieliktu projektā. Savukārt tikšanās trešdien ar Ekonomikas ministriju ir par iespējamo projekta finansējumu -, jo pašvaldība viena tādu investīciju pacelt nevar. Ceram, ka mūs ministrijā, valdībā ieraudzīs un sadzirdēs, lai šī būtu nacionāla sporta bāze.”

IBU ģenerālsekretārs Max Cobb piekrita, ka “Smeceres sila” teritorija un jau esošā sacensību infrastruktūra ir lieliska; tāpat arī atzinīgi novērtēja centrālās ēkas projektu. “Ja izdosies izbūvēt jauno ēku, tad “Smeceres sils” patiesi būs piemērots pasaules mēroga sacensību organizēšanai. Tas ir ambiciozs un labs plāns. Trešdien Rīgā ar Ekonomikas ministriju apspriedīsim šo ideju, ko noteikti atbalstām, tā izskatās lieliska. IBU palīdz plāna izstrādē, man bija daži praktiskas dabas ieteikumi, lai projekts būtu pēc iespējas veiksmīgāks un racionālāks. Bet koncepts ir perfekts. Šeit ir skaista daba, plašums – viss nepieciešamais tālākai attīstībai. Ar laiku noteikti būs nepieciešamas vēl papildu viesnīcas apkārt, lai spētu uzņemt visus sacensību dalībniekus,” pauda Max Cobb.

Informāciju sagatavoja:

Laura Kovtuna

Madonas novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums