.

Baltijā spēcīgākie Supermoto braucēji startēs Madonā

iesūtīts: 2023.08.23 11:43
Sestdien, 26. augustā Madonā, Madonas kartinga trasē norisināsies Latvijas un Igaunijas čempionāta piektais posms, Lietuvas čempionāta ceturtais posms Supermoto.

Augusta izskaņā šajā trasē tiksies un par uzvarām savās klasēs cīnīsies Baltijā ātrākie un izveicīgākie Supermoto braucēji. Un ne tikai, pie starta līnījas stāsies arī dažāda vecuma un sagatavotības līmeņa dalībnieki - sākot ar bērnu, pitbike, kvadraciklu klasēm un beidzot ar ātrākajiem amatieru un pro līmeņa sportistiem. Domājot par to, lai braucēju cīņas spars būtu vēl aizraujošāks, organizatori trasē veikuši izmaiņas. Trase būs pretējā braukšanas virzienā, visiem tā būs jauna un neierasta.

Sarunā ar Street klases braucēju Krišjāni Zāģeri (“MX Ķekava”), viņš pastāstīja, ka “Supermoto un īpaši Street klase pa šiem diviem gadiem ir pamatīgi augusi un attīstījusies gan pasākumu kvalitātes, gan dalībnieku skaitā ziņā. Es teiktu, ka tas ir pateicoties moto kluba “MX Ķekava” organizatoriem un iespējām, ko viņi sniedz. Ielas braucēji tiek mudināti pievērsties trasei, tiek aicināti braukt un trenēties, censties izpausties. Teiksim, šī gada iniciatīva, ka Street klases labākais braucējs saņems specbalvu, tā daudziem ir motivācija braukt vēl labāk. Braucu Street klasē vairākus gadus, taču tikai šogad saņēmos iekļūt TOP 3, lai tiktu prom no šīs klases. Pagaidām izskatās, ka sezonas kopvērtējumā tas varētu izdoties, kaut arī otrā sezonas puse nav tik veiksmīga. Motociklam ir dzinēja defekts, tāpēc jāskatās, kā būs ar nākamajiem posmiem. Manuprāt, pasākums būs ļoti labs. Šis Madonas otrais posms ir ļoti gaidīts. Ņemot vērā, ka trases virziens būs pretējs ierastajam, tāpat sacensības būs ļoti interesantas, jo šajā virzienā trasi tā īsti tik labi neviens nezina. Paldies “MX Ķekavai” par centību un ieguldīto darbu, lai Street klasē būtu tik daudz dalībnieku. Aicinu braucējus, kuri vēl nav bijuši trasē, saņematies, uzlieciet savu motociklu uz piekabes un dodaties uz trasi. Tas nav tik grūti, dārgi, sarežģīti, bet gan tas atver jaunas iespējas visiem. Ik viens ir laipni gaidīts. Supermoto komūna ir draudzīga un pieņem visus. Tiekamies trasē!”

S2 klases sportists Krišjānis Feters-Fekters (“Race On”): “Biju track day treniņā Madonā, kā arī pagājušajā nedēļas nogalē startēju Lietuvā, Lietuvas čempionātā Supermoto. Plānoju arī piektdien Madonā trenēties. Trase Madonā ir interesanta, tā šogad būs pretējā virzienā. Nepierasti. Ir lietas, kas būs jāapgūst no jauna zemes sadaļā. Viss jaunais un neierastais ir interesants. Runājot par konkurentiem, sagaidu, ka atbrauks arī sportisti no Somijas. Šo piektdien redzēsim treniņos, kurš ir ātrāks. Jācīnās par katru punktu, lai varētu nosargāt savu līdera pozīciju S2 klasē.”

Sacensību organizators Rolands Pankars (“MX Ķekava”): “Beidzot, pēc ilgiem laikiem Latvijā ir izdevies noorganizēt divus Supermoto čempionāta posmus. Mums kā organizatoriem, tā ir puse no uzvaras. Otra daļa uzvaras būs dalībniekiem, kuri atbrauks un izbaudīs pasākumu. Šis posms būs unikāls ar to, ka ir mainīts trases virziens. Jā, kā organizators un braucējs apzinos šīs izmaiņas. Situācija Latvijā ir tāda, ka pilnvertīgas sacensības citā trasē pašlaik nevaram aizvadīt un jābrauc vēlreiz Madonā. Pateicoties trases darbinieku un Madonas novadas pašvaldības atbalstam, nolēmām mainīt braukšanas virzienu, arī zemes sekcijā ir veiktas izmaiņas. Tas tāpēc, lai sportistiem būtu interesantāk un lai viņi neteiktu : “atkal tā Madona”. Šis būs Latvijas, Igaunijas un Lietuvas čempionāta posms, varētu teikt mini Baltijas sacensības, par to ir vēl lielāks prieks. Paldies Baltijas motosporta federācijām par uzticību.

Savā un komandas “MX Ķekava” vārdā aicinu visus izbaudīt mūsu kārtējo lielisko pasākumu. Sagaidām atsaucību no braucēju un skatītāju puses. Paldies visiem mūsu sadarbības partneriem par atbalstu, lai mēs spētu dāvāt šos Supermoto svētkus arī citiem. Uz tikšanos Madonā,” tā Rolands Pankars.

Par pasākuma atmosfēru rūpēsies Ģirts Timrots. Arī par mazajiem līdzjutējiem ir padomāts, jo būs pieejamas bez maksas piepūšamās atrakcijas. Tiks organizēti arī  skatītāju un līdzjutēju konkursi, kuros varēs iegūt vērtīgas balvas. To visu un vēl vairāk būs iespēja izbaudīt šo sestdien Madonas kartinga trasē.

Finālbraucieni no plkst. 11.00.

Pasākumā ieeja bez maksas.

Sacensību nolikums un reģistrācija: šeit >>

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums