.

Linda Kaparkalēja kļūst par Pasaules junioru čempioni rollerslēpošanā 200 metru sprintā

iesūtīts: 2023.08.20 08:47
Sestdien 200 metru super sprinta distancē, Madonā notiekošajā Pasaules kausa posmā un junioru Pasaules čempionātā, madoniete Linda Kaparkalēja kļuva par Pasaules junioru čempioni, bet Lauris Kaparkalējs, pirmo gadu startējot elitē, PK ieskaitē izcīnīja sudraba godalgu. Tieši fināla braucienos apkārtesošie mākoņi draudēja ar starta laika pārcelšanu, bet, startējot lietū, sacensības noslēdzās kā plānots.

Juniorēm jau kvalifikācijā labāko laiku uzrādīja madoniete Linda Kaparkalēja, un spēcīgu turpinājumu parādīja arī pusfinālā, tāpat kā arī vēl divas latvietes: Adriāna Šuminska un Amēlija Zaķe. Noturēt pārākumu L. Kaparkalējai izdevās līdz galam, kā rezultātā, sportiste, mājinieku ovāciju pavadīta, kļuva par pasaules junioru čempioni, aiz sevis atstājot šī brīža kopvērtējuma līderi, itālieti Annu Mariju Giddi, kā arī Mariju Geraščenko no Kazahstānas.

Sieviešu elites grupā Pasaules kausa ieskaitē par labāko tika kronēta Jūlija Henriete Arnesena no Norvēģijas, tikmēr otrā individuālās disciplīnas zelta godalgas ieguvēja Linna Semskara un trešā - Žaklīna Loknere no Zviedrijas. Kitijai Auziņai veiksmīgi izslēgšanas braucieni ļāva nonākt līdz pat fināla braucieniem, kā rezultātā augstā ceturtā vieta, bet viņai pa pēdām, ieņemot 5. pozīciju, Samanta Krampe.

Pasaules junioru čempionāta ieskaitē ātrāko rezultātu uzstādīja zviedrs Antons Grāns, sudraba godalga komandas biedram Jonatanu Lindbergu, bet bronza – Itālijas sportistam Alessandro Corradi. Neveiksmīgs stars fināla braucienā liedza mājiniekam Silvestram Švaukstam pacīnīties par vietu uz goda pjedestāla.

Elites vīru grupā šodien dominēja sprinta meistars itālis Emanuele Bekis, bet pārsteigumu mājiniekiem, pirmo gadu startējot elites grupā, parādīja Lauris Kaparkalējs, finišējot otrais. Bronzas godalga – Mišelam Valerio no Itālijas. Līdzīgi kā junioriem, arī elites grupā, neveiksmīgs starts un laikapstākļi, traucēja Raimo Vīgantam pacelties augstāk par 4. vietu. Pusfināla braucienos atzīstamu sniegumu parādīja vēl divi Latvijas sportisti – Niks Saulītis (6. vieta) un Bruno Krampe (7. vieta).

“Linda Kaparkalēja, Pasaules junioru čempione 200 metru sprintā: “Šodien viss gāja pēc plāna – jau no pirmā brauciena izvirzījos vadībā, uzstādot ātrāko kvalifikācijas laiku, veiksmīgi sanāca arī ceturtdaļfināls un pusfināls. Bet to, ka izdosies būt ātrākai par šī brīža kopvērtējuma līderi arī fināla braucienā, negaidīju. Laikam jau šis šoreiz ir ne tikai par smago darbu, ko ieguldīju treniņos, bet arī par skatītāju – madoniešu līdzi jušanu, kas tiešām dzina uz priekšu. Tāpēc vēlos pateikt lielu paldies viņiem par to!”

Jau šodien, no plkst. 9.30, tiks aizvadīts masu starts pilsētas ielās, kas būs pieejams arī tiešraidē: https://www.youtube.com/watch?v=5E-V2HZuTAQ,  kā arī https://www.facebook.com/smeceressils/


Detalizētāka informācija par sacensību norisi pieejama www.smeceressils.lv 

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2006.gadā - Priekuļos, bet Madonā šogad aizvada jau astoto Pasaules kausa posmu, kas vienlaicīgi ir arī Pasaules čempionāts junioriem.  

 Papildu informācija:

Gita Sauka,

sabiedrisko attiecību speciāliste Mob. +371 28326828 E-pasts: gitasauka@gmail.com 

 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums