.

Par projektu “Kaļam plānus ” realizāciju Madonas novadā

iesūtīts: 2023.07.03 11:05
No 2023.gada 3.jūlija līdz 2023.gada 31.oktobrim Madonas novada pašvaldībā ar Jaunatnes starptautiskās programmas aģentūras atbalstu un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.-2025. gadam finansējumu tiks īstenots projekts “Kaļam plānus”.

Projekta mērķis: Stiprināt jaunatnes jomu Madonas novadā, veidojot jauniešiem un jaunatnes jomā strādājošajiem, dziļāku izpratni par jaunatnes politiku un jauniešu līdzdalības iespējām lēmumu pieņemšanas procesos, izstrādājot Madonas novada Jaunatnes politikas attīstības  plānu 2024.-2027.gadam.

Mērķa grupa un galvenās aktivitātes:

Mērķa grupa : Madonas novadā dzīvojošie 13-25 gadus vecie  jaunieši un jaunatnes darbinieki.

Galvenās aktivitātes: Projekta laikā paredzēts  veikt jauniešu vajadzību izpēti un kartēšanu, lai sagatavotu kvalitatīvu bāzi Madonas novada jaunatnes politikas attīstības plāna sagatavošanai. Lai iepazītu citos novadu un jaunatnes jomā notiekošo un aktuālo 2023.gada 12.augustā plānots apmeklēt  jauniešu festivālu “Kopums” Bauskā. Tāpat projekta laikā paredzētas aktivitātes apmācības  jaunatnes darbiniekiem par jauniešu līdzdalību, vienlaicīgi arī apzinot jaunatnes darbinieku skatījumu uz jaunatnes attīstību novadā. Kā pēdējā aktivitāte plānots divu dienu jauniešu forums, kura laikā jauniešiem tiks piedāvātas aktivitātes par jauniešu līdzdalību, kā arī iegūts jauniešu vērtējums jaunatnes politikas attīstībai novadā.

Projekta rezultāti, plānotā ietekme un ilgtspēja: Projekts ir pirmais solis jauna Madonas novada attīstības plāna 2024-2027. sagatavošanā. Veicot jauniešu aptauju un kartēšanu tiks apzinātas jauniešu vēlmes un vajadzības, kas tiks izmantotas rīcības plāna izveidē. Gan jauniešu forums, gan aktivitāte jaunatnes darbiniekiem ļaus apzināt tās vajadzības, kas būtu iekļaujamas attīstības plāna prioritātēs.

Informāciju sagatavoja:

Inga Strazdiņa – Madonas novada Centrālās administrācijas attīstības nodaļas vecākais speciālists ģimenes un jaunatnes politikas jomā. T: 27862080. E-pasts: inga.strazdina@madona.lv.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.-2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. 


Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums