.

Digitālo pamatprasmju projekts senioriem noslēdzies!

iesūtīts: 2023.11.29 09:46
Madonas novada pašvaldība jau otro reizi iesaistījās Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas pilnvarotās pārstāves Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekta „Nacionālie koordinatori Eiropas programmas ieviešanai Latvijas pieaugušo izglītībā” (projekta numurs Nr. 101051304-NCLV-ERASMUS-EDU-2021-AL-AGENDA-IBA) neformālās izglītības programmas “Digitālo pakalpojumu izmantošana ikdienas dzīves situāciju risināšanā” pieaugušajiem pilotēšanā.

13 Madonas novada pašvaldības seniori laikā no 13.novembra līdz 28.novembrim Madonas pilsētas bibliotēkā pasniedzējas Lauras Veckalniņas vadībā apguva 7 moduļu programmu “Digitālo pakalpojumu izmantošana ikdienas dzīves situāciju risināšanā”.  Katram modulim tika veltīta 1 nodarbība (3 stundas). 100% izglītojamo par interesējošāko tēmu  atzina personas datu aizsardzība un drošība interneta vidē. 91,7% uzsvēra, ka ļoti noderēs zināšanas par e-pakalpojumiem valstī un Madonas novada pašvaldībā, e-parakstu, e-veselību, internetbankas izmantošanas iespējām, Latvija.lv portāla piedāvājumu. Kā sarežģītāko tēmu seniori minēja e-paraksta izveidi un lietošanu. Tomēr visi kā viens atzina, ka tēmas ir aktuālas, iegūtās zināšanas nepieciešams nostiprināt, pielietojot  ikdienā kursos iegūtās prasmes. Lai arī daudziem senioriem šī bija pirmā saskare ar digitālo vidi un datoriem, tomēr atsauksmes par nodarbībām bija pozitīvas. Kā būtiskākos ieguvumus seniori minēja – “guvu pārliecību, drosmi strādāt ar tehnoloģijām”; “zināšanas, kuras tiešām noderīgas dzīvei”; “ieguvu prasmi darboties ar e-pastu”; “daudz jau zināju, bet iemācījos visādus “knifiņus”, kas noderēs ikdienā”; “prieks darboties profesionālas pasniedzējas vadībā”; “paldies pasniedzējai par pacietību un aizrautību, mācot iesācējus” u.c. Arī nākotnei vēlmju netrūkst – “ir jāturpina mācīties”; “ vēlos apgūt elektroniskās deklarēšanas sistēmu”; “nostiprināt e-paraksta lietošanas prasmes”; “kā aizsargāt mājas datoru no inficēšanās ar vīrusiem” utt..

Pasniedzēja Laura Veckalniņa, atvadoties no senioriem,  citēja Bendžamina Franklina teicienu: “Pasaki man un es aizmirsīšu. Iemāci man un es atcerēšos. Iesaisti mani un es iemācīšos.” Bija patiess prieks vērot, ar kādu entuziasmu seniori apgūst programmu, cik ieinteresēti viņi bija.

Paldies Madonas pilsētas bibliotēkas darbinieku komandai par atbalstu projekta realizācijā!


Informāciju sagatavoja

Madonas novada Centrālās administrācijas

Izglītības nodaļas izglītības darba speciāliste Jolanta Pabērza


Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums