.

Nodokļu atbalsta pasākums

iesūtīts: 2012.10.22 10:06
Madonas novada pašvaldība 27.09.2012. domes sēdē ir pieņēmusi saistošos noteikumus ''Par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu nekustamā īpašuma nodoklim''. Šie noteikumi ir pieņemti pamatojoties uz likumu „Nodokļu atbalsta pasākuma likums” un 2012.gada 28.augusta Ministru kabineta noteikumiem Nr.600 „Nodokļu atbalsta pasākuma īstenošanas kārtība”.

Nodokļu atbalsta pasākums (turpmāk – NAP) ir vienu reizi veicams pasākums, saskaņā ar kuru visa nokavējuma nauda un 90% no soda naudas, kas saistītas ar nekustamā īpašuma nodokļa pamatparādu uz 01.09.2011., var tikt dzēstas, ja līdz noteiktajam termiņam tiek samaksāts nodokļa pamatparāds uz 01.01.2011. un ar to saistītā soda nauda 10% apmērā.

Dalībai NAP, sākot no 01.10.2012. līdz 31.12.2012. var pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa maksātāji, kuriem ir nekustamā īpašuma nodokļa parāds par pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem pēc stāvokļa uz 01.09.2011, un tas nav samaksāts līdz 01.10.2012.

Ja visi nodokļu maksātāji, kuriem ir tiesības piedalīties nodokļu atbalsta pasākumā, izmantotu šīs tiesības, tad novada pašvaldības budžetā tiktu iemaksāts nekustamā īpašuma nodokļa pamatparāds 117187.61 Ls apmērā, savukārt dzēšamā nokavējumu nauda būtu 66719 Ls. Kā redzams no šiem skaitļiem, uz katru parāda latu aprēķinātā nokavējuma nauda vidēji ir 57 santīmi. Lai nekustamā īpašuma nodokļa maksātāji iegūtu tiesības piedalīties nodokļu atbalsta pasākumā, tad viņiem vispirms būtu jāsamaksā visi nodokļu parādi, kas izveidojušies pēc 01.09.2011.

Nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem, kas vēlas piedalīties NAP un tādējādi gūt iespēju tikt atbrīvotiem no nokavējuma naudas maksāšanas par veciem parādiem, jārīkojas šādi:

-   Ne vēlāk, kā līdz 2012.gada 28.decembrim jādodas uz savu pagasta pārvaldi (pilsētniekiem uz pašvaldības administrācijas ēku) un pie nekustamā īpašuma nodokļa administratora jāsaņem iesnieguma veidlapa. Veidlapa tiks izdrukāta no nodokļa administrēšanas datorprogrammas un faktiski būs jau gandrīz aizpildīta ar datiem par maksātāja pamatparādu un nokavējuma naudas lielumu – maksātājam pašam jānorāda tikai, vai samaksa tiks veikta vienā maksājumā, vai, gadījumā, ja maksājamā summa pārsniedz 100 Ls, cik mēnešu maksājuma termiņa pagarinājumu maksātājs gribētu iegūt. Nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem, kuri piedalās NAP, ir tiesības lūgt NAP maksājumu samaksas termiņa pagarinājuma piešķiršanu saskaņā ar Nodokļu atbalsta pasākuma likumā noteiktiem nosacījumiem, t.i. maksājums sadalāms vienādās daļās, tas maksājams reizi mēnesī, maksimālais pagarinājuma termiņš ir 60 mēneši, maksājums ir vismaz 50 Ls mēnesī;

Iesniegumu par piedalīšanos NAP var aizpildīt arī elektroniski portālā www.epakalpojumi.lv, kur būs redzama arī informācija par maksātāja parādiem.

-   pēc nekustamā īpašuma nodokļa administratora lēmuma saņemšanas par maksātāja dalību NAP, vispirms, līdz lēmumā norādītajam NAP maksājuma datumam, jāsamaksā visi nodokļa parādi, kas izveidojušies pēc 01.09.2011. (maksājamā summa būs norādīta lēmumā, bet tā ir jāprecizē maksāšanas dienā, jo par to tiek turpināta nokavējuma naudas aprēķināšana);

-   jāveic NAP maksājums (tas ir nemainīgs);

Ja visi minētie maksājumi ir veikti savlaicīgi, nodokļa administrators pieņem lēmumu par NAP nokavējuma naudas dzēšanu.

Dalībai NAP var pieteikties arī nekustamā īpašuma nodokļa maksātāji, kuriem uzsākts nekustamā īpašuma nodokļa piedziņas process. Tomēr gadījumos, ja lēmums par parāda piedziņu ir iesniegts izpildei zvērinātam tiesu izpildītājam, iesniedzot iesniegumu dalībai NAP, nodokļu maksātajam iesniegumam jāpievieno lēmuma par nokavēto nodokļu maksājumu piedziņu izpildes izdevumu samaksas apliecinājums.
 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums