.

Labklājības ministre apmeklē Rupsalu

iesūtīts: 2012.06.29 16:53
Reģionālajā vizītē 28.jūnijā Madonas novadu apmeklēja Labklājības ministrijas augstākās amatpersonas – ministre Ilze Viņķele un valsts sekretāre Ieva Jaunzeme.

Vizītes galvenais mērķis bija apmeklēt sociālās aprūpes mītni Ošupes pagasta Rupsalā. Jau ziemā pansionāta iemītniekus sasniedza satraucoša vēstule no toreizējā valsts sekretāra R. Beinaroviča, proti, uzrādot formālus iemeslus ugunsdrošības neatbilstībai (pie ēkas neatrodas ūdens ņemšanas vieta), bija nolemts Rupsalu slēgt. Lai arī Rupsalas sociālās aprūpes mītne ir Labklājības ministrijas pārziņā, šī ziņa mudināja iesaistīties arī Madonas novada pašvaldību, jo, kā uzsver Madonas novada pašvaldības vadītājs Andrejs Ceļapīters, pašvaldībai ir svarīgi saglabāt aktivitāti un nākotnes perspektīvu vienā no attālākajiem Madonas novada punktiem.
Ierodoties Rupsalā ministrijas vadība tikās arī ar sociālā aprūpes centra vadītājām, Ošupes pagasta pārvaldes vadītāju Aigaru Šķēlu. Labklājības ministrija ir izstrādājusi Rupsalas turpmākās darbības plānu, no 2014.gada ieviešot grupu dzīvokļu modeli. Tas nozīmē, ka iemītnieki dzīvos, paši rūpējoties par savām elementārām vajadzībām, atrodoties speciālistu rehabilitologu uzraudzībā. Diemžēl ne visi pašreizējie Rupsalas iemītnieki to šobrīd spēj...
Lai iecerēto varētu ieviest dzīvē, ir vajadzīgs arī pašvaldības atbalsts. Tikšanās laikā abu pušu vadītāji nolēma uzsākt kopīgu darbu pie jaunā aprūpes modeļa realizācijas.

Attēlos – ministre Ilze Viņķele vizītes laikā Madonas novadā.
Dz. Stradiņa


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums