.

Madonu apmeklē Metmanas pašvaldības vadītājs

iesūtīts: 2012.06.29 15:45
Īsā iepazīšanās vizītē 27. jūnijā Madonu apmeklēja Metmanas pilsētas (Vācijā) pašvaldības vadītājs Bernds Ginters ar kundzi.

Šī bija pirmā augstā viesa ciemošanās Latvijā. Pieņemšanas reizē Madonas novada domē vācu birģermeistars uzsvēra, ka ir gandarīts par to, ka jau daudzu gadu garumā izveidojusies saikne starp Madonas un Metmanas cilvēkiem. Uz Madonas novadu regulāri tiek sūtītas humānās palīdzības kravas, ko organizē metmanietis Pēteris Langbēns, kurš arī ar domubiedriem šobrīd viesojas Madonas pusē.
Pēc iepazīšanās ar Madonas pašvaldības domes priekšsēdētāju Andreju Ceļapīteru viesis apmeklēja pašvaldības objektus – sporta halli un Smeceres sila slēpošanas – biatlona bāzi, bērnudārzu „Priedīte”, Madonas Valsts ģimnāziju, Bērnu un jauniešu centra multifunkcionālo centru, kultūras namu, bibliotēku un muzeju. Savukārt skaistumkopšanas salonā „Saulespuķe” viesi tikās ar Madonā dzīvojošiem tautiešiem.
Atceļā uz Rīgu viesus pavadīja izpilddirektors Āris Vilšķērsts, kā arī Madonas Sarkanā krusta nodaļas vadītāja Velta Vilšķērste. Sarkanā krusta nodaļa pēdējos gados veic humānās palīdzības sūtījumu sadali novada sociālās aprūpes, izglītības u.c. iestādēm.
2007.gadā par nopelniem Latvijas valsts labā prezidents Valdis Zatlers Pēterim Langbēnam pasniedza Atzinības krustu.

Attēlos – mirkļi no B. Gintera vizītes Madonā.
‍Dz. Stradiņa.


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums