Projekta "HERITAGE" sadarbības partneru tikšanās Daugavpilī

iesūtīts: 2023.07.18 14:17
Turpinās projekta “Kultūrvēsturiskā mantojuma vērtību stiprināšana” “Heritage.lv” (“Capitalization of cultural and historical heritage”) īstenošana. Pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020. gadam trešā projektu konkursa ietvaros Madonas novada pašvaldības sadarbības partneri ir Daugavpils valstspilsētas pašvaldība un Rundāles pils muzejs.


14. un 15. jūlijā divdesmit Madonas novada pašvaldības dalībnieki devās uz Daugavpili, lai piedalītos Starptautiskā vēsturiskā rekonstrukcijas festivāla “Dinaburg 1812” rīkotajās aktivitātēs, kas jau sesto reizi norisinājās Daugavpils cietoksnī. Festivāla centrālā tēma bija 1812. gada notikumi, kad franču karaspēks uzbruka Dinaburgas cietoksnim, bet tā garnizons drosmīgi stājās pretī un atvairīja Napoleona karaspēku. Daugavpils cietoksnī valdīja senatnīga noskaņa, ko papildināja mūsdienīgi mūzikas ritmi.

Madonas novada pašvaldības dalībniekiem bija iespēja piedalīties plašajās programmas aktivitātēs, apmeklēt Martinsona māju, Rotko centru, Arsenālu, kā arī tradicionālo Krāmu tirdziņu un baudīt mājražotāju labumus. Īsi pirms pusdienlaika tika pacelts Dinaburgas cietokšņa karogs un svinīgi atvērti Nikolaja vārti, kā arī piedzīvots pusdienlaika signāllielgabala šāviens. Dienas laikā bija iespēja baudīt programmu “Mūzika mieram”, kurā uzstājās kamerorķestra “Daugavpils Sinfonietta” stīgu kvartets, kas atskaņoja  19. gadsimta sākumam raksturīgo mūziku, bet vēlāk tika vērotas vēsturisko deju performances. Festivāls “Dinaburg 1812” noslēdzās ar mūsdienīgu koncertu Rotko centra pagalmā, kur uz skatuves kāpa indīroka grupa “Willow Farm” no Liepājas, Jegors Kovaikovs un grupa “Duende”, kā arī slavenie Latvian Blues Band.

Viens no mērķiem šim braucienam bija nostiprināt draudzības saites ar kolēģiem no Daugavpils valstspilsētas pašvaldības un Rundāles pils muzeja. Pasākuma starplaikos tika organizētas kopīgas tikšanās, lai iepazītos un dalītos pieredzē.

Paldies Daugavpils valstspilsētas pašvaldībai par burvīgo pasākuma noorganizēšanu un laipno uzņemšanu! Tiksimies nākamajās aktivitātēs.


Iesūtīja: Iveta Raimo

Projektu ieviešanas nodaļa

Projektu sagatavošanas un

ieviešanas speciāliste 


Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Madonas novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.

‌10.05.2023. Preses relīze "Cesvaines pilī turpinās īstenot projektu "HERITAGE.LV" lasāma šeit >>
 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums