.

Lielās talkas ietvaros Kalnagala slūžu apkārtnē tika veikti latvāņu ierobežošanas pasākumi

iesūtīts: 2023.04.25 08:39
Lai atgādinātu par latvāņu postošo dabu un to, ka tikai visiem kopā to ierobežojot, to iespējams “apkarot”, šī gada 22. aprīlī Madonas novada pašvaldības, Zemkopības ministrijas nekustamo īpašumu un Valsts augu aizsardzības dienesta darbinieki piedalījās talkā Ošupes pagastā pie Kalnagala slūžām.

Apbruņojušies ar lāpstām, atbilstošu apģērbu un darbasparu sanākušie cītīgi pastrādāja, ar mehāniskās ierobežošanas metodi “apkarojot” latvāņus apmēram 0,3 ha platībā. Līdztekus tam talkas dalībnieki varēja vērot, kā tiek atvērtas slūžas, kā tuvējā pļavā riesta dejās laižas zaķi un gājputni atgriežas mājās. Visbeidzot pēc labi padarīta darba lieliskā kompānijā tika baudīta garda uz ugunskura vārīta zupa.

Paldies Zemkopības ministrijas nekustamo īpašumu kuplajai un spēcīgajai komandai un Valsts augu aizsardzības dienesta meitenēm, kuras pat vietējos makšķerniekus apmācīja latvāņu izduršanā, un visiem pasākumā iesaistītajiem pašvaldības darbiniekiem.

Informāciju sagatavoja: Lelde Celmiņa, Nekustamā īpašuma pārvaldības un teritoriālās plānošanas nodaļas vides un energopārvaldības speciāliste  
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums