.

Aizritējusi Madonas novada amatierteātru pavasara skate

iesūtīts: 2024.04.23 16:00
Dzīve kā teātris vai teātris kā dzīve? Pa jokam vai pavisam nopietni? Spēlēt teātri - tas nozīmē ar sirdi un dvēseli būt uz skatuves.

20. un 21. aprīlī notika Madonas novada skate amatierteātriem, kopumā piedaloties sešiem novada kolektīviem. 20. aprīlī skate norisinājās Kalsnavas kultūras namā un Madonas novada kultūras centrā. Taču 21. aprīlī amatierteātri savu aktierspēli izrādīja Lauteres kultūras namā, Liezēres kultūras namā un Ērgļu saieta namā. 

Visaugstāko punktu skaitu šajā skatē žūrija piešķīra Liezēres kultūras nama amatierteātrim "LiNaTe" (režisore Dace Ādamsone) ar Ritas Misūnes izrādi "Šauj viņu nost". Iegūtie 42 punkti un I pakāpe dod iespēju piedalīties reģionālajā skatē. Apsveicam ar gūtajiem panākumiem!

40 punktus un arī I pakāpi skatē ieguva divi amatierteātri - Ērgļu saieta nama amatierteātris ar Hansa Kristiana Andersena izrādi “Sniega karaliene” (režisore Ieva Lapiņa), kā arī Lauteres kultūras nama amatierteātris “Aronieši” ar Hermaņa Paukša izrādi “Akvārijs” (režisore Laima Vanaga).

II pakāpes diplomi šajā pavasara skatē tika piešķirti 3 amatierteātriem. Praulienas pagasta amatierteātra “Tikai tā” sniegumu Hermaņa Paukša izrādē “Pūces totēma cilts” (režisore Vija Miška) žūrija novērtējusi ar 38 punktiem, Kalsnavas pagasta amatierteātri "TēloJums" ar Hermaņa Paukša izrādi "Skatītāji" (režisore Agnese Ģērķe) – ar 37 punktiem, bet Mārcienas kultūras nama amatierteātrim ar Ināras Šteinbergas izrādi “Kompanjones” (režisore Juta Fiļipoviča) piešķirti 36 punkti.


Paldies ikvienam kolektīvam par mīlestību uz teātra mākslu, par ieguldīto darbu un atdevi novada skatē.


Informācijai! Tā kā skatē amatierteātriem jāpiedalās ne retāk kā vienu reizi divos gados, tad otrā daļa skatei plānota š.g. 23. novembrī. 

Foto autores: Ilze Kraukle, izņemot Ērgļu saieta namā - Sandra Tiltanova.


‌Informāciju sagatavoja: Ilze Riekstiņa
‌Madonas novada kultūras centra
‌komunikācijas un klientu apkalpošanas speciāliste
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums