.

Tautas lietišķā mākslas izstādē darbi arī no Madonas novada

iesūtīts: 2023.07.04 08:26
Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki ir spilgts mūsu tautas kultūras daudzveidības un bagātības atrādīšanas laiks. Jau tradicionāli arī tautas lietišķā māksla atrod savu būtisku vietu un lomu svētku lielajā notikumu rakstā.

Šoreiz, atskatoties uz Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileju, tautas lietišķās mākslas izstāde “Mēs” ir veidota gan saturiski, gan skaitliski ļoti vērienīga. Tajā piedalās 1300 autoru ar 3500 darbiem. Izstādē vienkopus ir aplūkojami audēju, rokdarbnieku, pinēju, rotkaļu, kokgriezēju un keramiķu darbi. To vidū ir arī autori no Madonas novada – Sarkaņu amatu skolas meistares, Ilze Mailīte no “Mailīšu Fabrikas” un Inese Mailīte no TLMS "Ērgļi", keramiķi Baiba un Einārs Dumpji no Mētrienas u.c. mūsu novada meistari.

Izstādē katrs darbs ir ar augstu māksliniecisko vērtību, kas apliecina, cik talantīgi, daudzpusīgi un vērīgi kultūras mantojuma turpinātāji mēs esam. Apmeklētājus patīkami pārsteidz arī pats izstādes iekārtojums - ar niansētu krāsu un formu saspēli, ar mājīgo un silto atmosfēru, kas ir iedzīvināta četru cilvēku komandā – Mārtiņš Heimrāts, Juris Leitāns, Dace Pudāne un Baiba Vaivare. Izstādes galvenais mākslinieks Mārtiņš Heimrāts par izstādes nosaukums "Mēs" piebilst: ""Mēs" – tie ir gan dziedātāji un citi dalībnieki pašreiz Dziesmu svētkos, gan amatnieki, gan Latvijas iedzīvotāji, gan senči, kuri ir bijuši pirms mums, no kuriem mēs esam mantojuši šīs skaistās amata tradīcijas, un, protams, arī visi tie, kas nāks pēc mums. Tie visi esam – mēs."

Izstādes norises vieta: Sporta iela 2, Rīga (ieeja no Hanzas ielas) Darba laiks: izstāde atvērta no 2023. gada 1. jūlija* līdz 30. jūlijam, katru dienu no 11.00 līdz 18.00. Brīvdienas - pirmdienas.

*1. jūlijā no pulkst.14.00 ieeja izstāžu zālē ar biļetēm.

Ieejas biļetes cena eur 5.- Biļetes cena skolēniem un pensionāriem eur 3.- Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv  un kasē uz vietas.

 
Iesūtīja: Santa Jaujeniece, "Dziesmusvētku skolas" vadītāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums