.

Madonieši dodas pieredzes apmaiņā uz Kurzemi

iesūtīts: 2018.01.13 13:47
Lai cik labi cilvēks strādātu, vienmēr noderīgi paskatīties, kā rosās citi. Decembra sākumā, ikgadējā pieredzes apmaiņas braucienā devās novada skolu direktoru vietnieki, interešu izglītības pedagogi un jaunatnes darbinieki. Viņiem pievienojās arī jaunieši no Madonas vidusskolas skolēnu pašpārvaldes. Šoreiz ceļš veda uz Kurzemi.

Madonieši paviesojās Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā, kur iepazinās ar skolas panākumiem audzināšanas darbā, rīkotajiem pasākumiem un  interešu izglītības aktivitātēm. Savukārt, jaunieši tikās ar ģimnāzijas skolēnu parlamenta pārstāvjiem, lai pārrunātu kopīgo un atšķirīgo abās mācību iestādēs. Kā pastāstīja Madonas vidusskolas skolniece Sintija Beitāne, jaunieši apmainījušies ar pieredzi dažādu pasākumu organizēšanā, nodibinājuši kontaktus turpmākai sadarbībai.

Dienas otrajā pusē, kamēr pedagogi baudīja ekskursiju pa Liepāju, jaunieši un jaunatnes darbinieki devās uz koncertzāli "Lielais dzintars" , kur ar devīzi "Dzīve kā košums", norisinājās "Liepāja - Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017" noslēguma pasākums, kā arī Liepājas brīvprātīgo jauniešu godināšanas ceremonija. Krāsainā un sirsnīgā pasākuma ietvaros, liepājnieki Madonas novada pārstāvjiem nodeva ceļojošo balvu "Pūznis", tādā veidā nododot Latvijas jauniešu galvaspilsētas stafeti.

Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Atis Deksnis nododot ceļojošo balvu mūsu jauniešiem,  vēlēja nest Jauniešu galvaspilsētas titulu vismaz tik pat labi kā Liepājai.

Jāpiebilst, ka apbalvojuma dizainā izmantotais simbols ir ažūrā sfēra, kas simbolizē pūzni –  vietu, kur notiek nerimstoša, radoša darbība un sfēra, kā forma, kas simbolizē harmoniju katram sevī un veicamajos procesos.

Madonas novads sīvā konkurencē ar Rīgu un Daugavpili, nopelnījis godu Latvijas simtās dzimšanas dienas gadā būt Jauniešu galvaspilsēta.

Nākamajā dienā Madonas novada delegācija devās uz Saldus novadu.

Kā pirmais pieturas punkts tika izvēlēts muzejs "Airītes", kas ir pirmā Latvijas Armijas virspavēlnieka pulkveža Oskara Kalpaka un vēl trīs virsnieku bojāejas vietā ierīkota piemiņas vieta. Šeit skatāma ekspozīcija par Kalpaka bataljona cīņu gaitām. Muzeja vadītājs Roberts Sipenieks ar prieku uzņēma mūsu novada pārstāvjus, paužot īpašu cieņu par paveikto O. Kalpaka “Liepsalās”.

Saldū bija iespēja apskatīt vietu, kur mūsdienīgā un videi draudzīgā ēkā zem viena jumta sadzīvo bērnu mūzikas un mākslas skolas.  Ēku, kas saņēmusi Latvijas Arhitektūras Gada balvu, labprāt izrādīja mūzikas kolas direktors Artūrs Maculēvičs. Pa ēkas perimetru izvietotas klases, bet centrā atrodas mēģinājumu zāles un abu skolu bibliotēkas. Namu caurstrāvo gaisma ne tikai no plašajiem logiem, bet arī no radošās atmosfēras.

Daudz interesanta madonieši uzzināja arī slavenajā Druvas vidusskolā, kas sagādājusi pārsteigumu izglītības jomā. Izvērtējot visu Latvijas skolu sniegumu, tā ieguvusi divas balvas par labākajiem rezultātiem valstī.

Kā atzina skolas projektu vadītāja Ilze Kļava, skolas vadībai izcilie rezultāti gan neesot pārsteigums. No malas skatoties, liekoties, ka tas ir radošais haoss, kurā rodas daudzas lielas un mazas idejas. Tomēr, skolai ir stratēģisks un reāls plāns katriem trim gadiem. Skolā ir aktīva sabiedriskā dzīve un tradīciju bagātība. Vairāki pedagogi ir skolas absolventi.

Ar Druvas vidusskolas apmeklējumu, noslēdzās arī pieredzes apmaiņas programma.

Divu dienu braucienu tā dalībnieki uzskata par veiksmīgu, jo redzēts daudz interesanta, iepazīti cilvēki, gūtas jaunas idejas sava darba pilnveidošanai.

I


ndra Veipa

Brauciena dalībniece,

Madonas BJC jaunatnes darbiniece
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums