.

Noslēdzies jauniešu projekts “Esam šeit”

iesūtīts: 2023.09.07 09:52
Kopš maija aktīvi esam darbojušies projektā “Esam šeit” (Nr. VP2023/1-12), kā mērķis bija iesaistīt jauniešus ar ierobežotām iespējām neformālās izglītības aktivitātēs, sniedzot iespēju pilnveidot un izzināt sevi, lai veicinātu iekļaušanos sabiedrībā un sekmētu to aktīvo pilsonisko un politisko līdzdalību, nodrošinot aktivitāšu pieejamību iespējami tuvu jauniešu dzīves un mācību vietai. Esam patiesi priecīgi, ka saņēmām lietu atsaucību no jauniešu puses. Projektā iesaistījās jaunieši no Madonas novada Bērzaunes, Kalsnavas, Ļaudonas, Mārcienas, Ošupes, Praulienas, Vestienas pagastiem, kā arī Madonas, Cesvaines. Projektu tika plānots īstenot vietējā līmenī - Vidzemē, Madonas novadā. Projekta aktivitātrs tika īstenotas 3 lokācijās - Bērzaunes pamatskolā, viesu namā Šubrakkrasti, kā arī Madonas novada multifunkcionālajā jauniešu iniciatīvu centrā KUBS.

Projekta ietvaros tika īstenotas 8 jauniešu darbnīcas, iekļaujot dažādas jauniešiem aktuālas tēmas. Projekta mērķa grupas jaunieši tikās ar K. Kravali un L. Zalānu - iepazīstot viņu stāstus, kā sasniegt mērķus, piedalījās izaugsmes treniņā “Mana personība un jēgpilna laika izmantošana”, ko vadīja organizācija Jādara!, aktualizēja jautājumus par medijpratību kopā ar SIA “Who we are” vadītāju A. Lancmani, uzlaboja un pilnveidoja komunikācijas prasmes kopā ar improvizācijas pasniedzēju D.Dzilnu, tika aktualizēts jautājums par jauniešu sadarbību un iespējām iesaistīties jauniešiem draudzīgās organizācijās, virtuāli tikās ar pilsoniski aktīviem novada jauniešiem, piedalījās jauniešu vasaras domnīcā jeb bija 24  stundas dabā, ko vadīja biedrība Domas dabā, iepazinās ar Madonas novada jauniešu domes darbību, iespējām piedalīties tajā.

Dalība projektā ir veicinājusi jauniešos pozitīvu uzvedību, domāšanu,  pašpārliecinātību par sevi, kritisku izturēšanos pret sociālajos tīklos un medijos pieejamo informāciju, jaunieši ir saskatījuši iespējas iesaistīties jaunatnes darbā, apzinoties savu lomu un nozīmi pilsoniskā līdzdalībā. Īstenojot šo projektu, tika aktualizēta sabiedrībai būtiska problēma novada līmenī – riskam pakļauto jauniešu iekļaušana sabiedrībā, lai viņi nevēlētos pamest šo vietu, bet sevi un nākotni izvēlētos saistīt ar šejieni, saskatot izaugsmes un attīstības iespējas. Projekta laikā mērķgrupas jaunieši attīstīja pilsonisko aktivitāti, piederības sajūtu novadam. Pārmaiņas, kuras veicināja projekta realizācija, nākotnē pozitīvi ietekmēs komunikācijas prasmes un uzlabos jauniešu iekļaušanos sabiedrībā.

Projekta laikā aktualizējās jautājumi, kuriem jāpievērš uzmanībā, strādājot ar jauniešiem - pašvērtējums, motivācija, patriotisms pret dzīvesvietu, sadarbības un komunikācijas prasmes, kā risināt konfliktus (ar draugiem, ģimenē), kā iesaistīties aktivitātēs, ja dzīvo lauku teritorijā.

“Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.-2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros”

 

Projekta“Esam šeit” vadītāja

Iluta Ogorodņikova

BJA Rīts biedre

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums