.

Kļūsti par jauniešu izglītotāju un maini dzimumu stereotipus sabiedrībā!

iesūtīts: 2010.03.16 17:25
Resursu centrs sievietēm „Marta” aicina interesentus vecumā no 20 gadiem piedalīties izglītojošā seminārā un kļūt par jaunatnes līderiem projekta „Maini tradicionālās dzimumu lomas – novērs cilvēku tirdzniecību!” ietvaros.



Sabiedrībā pastāvošie dzimumu stereotipi un aizspriedumainie pieņēmumi par sievietei un vīrietim nepieciešamām rakstura īpašībām ir sākums dzimumu diskriminācijai, kas rada pamatu neiecietībai, vardarbības pieaugumam un no tā izrietošai cilvēku tirdzniecībai. Būtiska nozīme šajā sakarā ir arī medijiem, kuros uz meitenēm tiek izdarīts spiediens nodarboties ar seksu, tiek atšķirīgi veidotas zēnu un meiteņu lomas, kultivēta meiteņu seksualitāte un pretējā dzimuma uzmanības piesaistīšana. Pakļaušanās tradicionālajām, sabiedrībā plaši kultivētajām dzimumu lomām rada nopietnu risku jauniešu dzīves stila izvēlē, kas rada draudus iekļūt cilvēku tirdzniecības apritē.

Cilvēku tirdzniecības galvenais mērķis ir personas ekspluatācija, kas nozīmē personas izmantošanu dažādiem nolūkiem, parasti peļņas gūšanai. Lai efektīvāk cīnītos ar šo problēmu, resursu centrs sievietēm „Marta” sadarbībā ar Ālandu Miera Institūtu apvieno zināšanas un resursus, lai pārvarētu šo problēmu kopīgā projektā.

Seminārā potenciālos līderus paredzēts iepazīstināt ar mācību metodi, kas tiktu izmantota 13 – 16 gadus vecu meiteņu un zēnu izglītošanai par dzimumu stereotipiem un kas jau pārbaudīta un guvusi panākumus, veicot meiteņu grupu izglītošanu Lietuvā. Augustā līderi tiks aicināti arī uz tālākām apmācībām, lai pēc tam rudenī tie paši uzsāktu meiteņu un zēnu grupu izglītošanu resursu centrā sievietēm „Marta”. Tādā veidā projekta realizētāji cer īstenot preventīvos pasākumus vardarbības un cilvēku tirdzniecības mazināšanai, kā arī noskaidrot sabiedrības vispārējo viedokli ar dzimumu diskrimināciju saistītos jautājumos.

Seminārs norisināsies šī gada 22. aprīlī Rīgā, Eiropas Parlamenta Informācijas biroja telpās Aspazijas bulvārī 28 laikā no 15.00 līdz 19.00. Interesējošus jautājumus un pieteikumus semināram sūtīt uz e-pastu mariona@marta.lv. Pieteikumā lūgums norādīt nepieciešamību pēc naktsmājām. Ceļa izdevumi dalībniekiem no reģionālajām NVO Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē tiks apmaksāti.

Plašāka informācija par projektu atrodama resursu centra sievietēm „Marta” mājas lapā www.marta.lv 

Projektu finansē Centrālās Baltijas jūras INTERREG IV A programma 2007. – 2013. gadam. Šis projekts tika uzsākts 2009. gada rudenī un tas ilgs vairāk nekā divus gadus. Projekta realizācijai partneri ir piesaistījuši vairāk nekā pusmiljonu eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

 Kļūsti par jauniešu izglītotāju un maini dzimumu stereotipus sabiedrībā!

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums