.

Madonas Bērnu un jauniešu centra aktīvi radošās dienas – “Atkal Kopā!”

iesūtīts: 2020.08.18 11:57
Madonas Bērnu un jauniešu centrs (BJC) šogad skolniekiem piedāvāja aktīvi radošās dienas, “Atkal Kopā!”, kuras ik gadu notika vasaras sākumā, taču sakarā ar epidemioloģisko situāciju valstī, tās tika pārceltas uz skolnieku vasaras nogali.

Aktīvi radošās nodarbības tika piedāvātas divos ciklos no 4.-6. augustam un no 10.-12. augustam, lai pēc iespējas vairāk varētu piedalīties Madonas novada skolēni. Skolniekiem pašiem bija jāsedz pusdienu izdevumi, bet radošās aktivitātes un nodarbību materiālus nodrošināja Madonas Bērnu un jauniešu centrs.

Aktivitātes un nodarbības notika trīs dienas katrā ciklā, kurās bērniem bija iespēja iepazīties ar Madonas Bērnu un jauniešu centra interešu izglītības pulciņiem. Bērni tika dalīti četrās krāsu grupās, kurās viņi rotēja pie BJC pedagogiem visas dienas garumā.

Aktivitātēs bija iespēja iesaistīties keramikas nodarbībās, kur bērni veidoja no māla spēli, kuru paši pēc tam izspēlēja Māra Karlsona vadībā. Pie skolotājas Rimmas Smoļskas bērni apguva papīra tehnikas dažādus darbiņus. Ar skolotāju Daci Sināti izbaudīja, kā ir pabūt īstos džungļos un Antarktīdā, caur izlaušanās istabas spēli. Ar skolotāju Daci Cauni iejutās leļļu lomās un dažādos tēlos izspēlēja leļļu teātra ainiņas. Skolotājs Imants Pulkstenis piedāvāja automodelisma kluba ”Vabole” nodarbību un ģitārspēli, kā arī  foto pamatus ar izzinošiem stāstiem. Improvizācijas teātra jaukumu pie skolotājas Ineses Zīles varēja sajust katrs. Mazliet no stāstu stāstīšanas un bērni varēja justies kā ziņu dienests, mazliet no dejas un justies kā deju mākslinieks. Viss multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs  “Kubs” tika piesmaržināts ar pasakaini gardo vafeļu smaržu darbnīcā pie kulinārijas pulciņa skolotājas Ērikas Tropas. Floristikas nodarbībā ar skolotāju Karīnu Ravinsku bērni gatavojās jaunajam mācību gadam, veidojot skaistus un krāšņus parastos zīmuļus. Ar runas vingrinājumiem, iekustinot ķermeni, atmiņas reakciju un izspēlējot dažādus skečiņus, bērni darbojās kopā ar improvizācijas treneri Daci Dzilnu. Visu dienu garumā ar bērniem bija kopā audzinātāja, nometnes vadītāja Ieva Repša un nometnes audzinātāja Laura Zariņa, arī pie Lauras tapa skaisti apdrukāti auduma maisiņi un t-krekliņi. Kā arī ar mākslas skolotāju Ievu Repšu kopā bērni iepazinās, ko var darīt inovatīvs mākslinieks ar jaunām tehnikām.

Trešā diena bija aktīvi sportiskā diena, kad bērni ar skolotājām devās uz Praulienas pagasta “Vistiņlejām”, mērojot ceļu pa mežu un uzēdot gardās mellenes, brūklenes. Galapunktā visi viesmīlīgi tika uzņemti pie Madonas karameļu saimniekiem Lindas, Arņa, Kaspara un Edgara, kur visas dienas garumā varēja baudīt āra aktivitātes, braukt ar trosēm, kāpt pa alpīnistu sienu, spēlēt visdažādākās ārā galda spēles, kas bija arī pašu gatavotas un prātu asinošas. Tikām cienāti ar cukura vati un izvizināti ar kvadraciklu. Cepām ārā pankūkas un baudījām atkal kopā būšanu, gatavojoties jaunajam mācību gadam. Bērni bija neaprakstāmā sajūsmā par šīm Madonas BJC piedāvātajām aktivitātēm visu trīs dienu garumā divos ciklos.


Informāciju sagatavoja: Ieva Repša

Madonas Bērnu un jauniešu centra pedagogs

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums