.

Mācību process sekmīgi turpina savu gaitu Jēkabpils Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienībā

iesūtīts: 2020.04.20 10:06
Neraugoties uz sarežģīto un neparedzamo situāciju, kādā dzīvojam, mēs, visi JAK Barkavas struktūrvienības pedagogi, cenšamies darīt to, kas katram darāms – mācīt, mācīties, jautāt, uzklausīt, konsultēt.

Attālināto mācību procesu uzsākām ar zināmu satraukumu, jo bija ļoti daudz nezināmā – kā piedāvāt mācību materiālus, kā iesaistīt audzēkņus, kā saņemt atbildes, kā labot kļūdas, kā darboties vienatnē un daudzas citas lietas. Mums visiem tas ir kas jauns, bet, dzirdot skolotāju pozitīvās atsauksmes un redzot, cik azartiski izglītojamie ķērušies pie uzdevumu izpildes, pārņēma patiess prieks. Tātad, šī ārkārtējā situācija pierādīja to, ka Latvijas izglītības sistēma, soli pa solim gatavojoties pilnveidotā satura ieviešanai, radījusi drošu pamatu, lai skolotāji un izglītojamie, izmantojot iegūtās zināšanas, spētu ātri un elastīgi reaģēt uz pārmaiņām. 

Attālinātā mācīšanās pedagogiem ir iespēja apgūt jaunas iemaņas saistībā ar tehnoloģiju izmantošanu, savukārt izglītojamajiem šāds mācīšanās modelis attīsta spēju uzņemties atbildību, pašiem pieņemt lēmumus, plānot savu laiku un kļūt patstāvīgākiem.  Attālinātā mācīšanās ir dažāda. Tā, piemēram, pedagogs izglītojamajiem sūta digitālās mācību grāmatas lappusi, darba lapu vai uzdevumu no digitālā mācību satura platformām Soma, Māconis, Uzdevumi, Letonika, izmantojot skolvadības rīkus kā  Mykoob. Populāri ir pedagogu izveidotie mācību video, uzdevumi un testi, kas automātiski labo izglītojamo  atbildes un sniedz atgriezenisko saiti gan skolēnam, gan skolotājam.

Mācību process izglītības programmās Viesnīcu pakalpojumi, Augkopība, Skaistumkopšanas pakalpojumi, Būvdarbi noris radoši un pilnvērtīgi. Pedagogu uzdotie uzdevumi prasa izglītojamo teorētiskās un praktiskās zināšanas. Mācību process nav apstājies viss notiek. Tematiskais galda klājums Lieldienām, priekšmetā Viesu apkalpošana. Praktiskajās mācībās izglītojamie ir čakli pastrādājuši, lai, šajā laikā, par svētkiem būtu prieks gan sev, gan savām ģimenēm!

Augkopība izglītojamajiem daudz darba gan uz lauka, gan siltumnīcās un arī pie grāmatām. Skaistumkopšanas speciālisti šobrīd lutina savus mājiniekus ar Pindu masāžu, Klasisko masāžu, parafīna vanniņām un gatavo dažādus SPA produktus – skrubīšus, krēmus, maskas. Izglītības programmas Būvdarbi izglītojamie apgūst teoriju.

 

JAK Barkavas struktūrvienība 2020./2021.mācību gadā uzņems audzēkņus

2020./2021. mācību gada uzņemšana

Izglītības programma

Mācību ilgums

Iepriekšējā izglītība

Profesionālās vidējās izglītības programmas

(iegūst diplomu par profesionālo vidējo izglītību)

Viesnīcu pakalpojumi

4 gadi

9 klases

Būvdarbi

4 gadi

9 klases

Skaistumkopšanas pakalpojumi

1,5 gadi

Bez vecuma ierobežojuma

12 klases

Augkopība

1,5 gadi

Bez vecuma ierobežojuma

12 klases

Arodizglītības programma

(iegūst profesionālās kvalifikācijas apliecību)

Administratīvie un sekretāra pakalpojumi

1 gads

Bez vecuma ierobežojuma

12 klases

  • Stipendija līdz 150 EUR
  • Dienesta viesnīca (maksa 5 EUR mēnesī)
  • Ēdnīca (Madonas novada izglītojamajiem brīvpusdienas)

Informāciju par brīvā laika iespējām skatīt mājaslapā Barkava.jak.lv!

Iesniedzamie dokumenti:

  • Personu apliecinoša dokumenta kopija (jāuzrāda oriģinālu)
  • Izglītības dokumenta un sekmju izraksta kopijas (jāuzrāda oriģinālus)
  • Medicīnas izziņa
  • 4 dokumentu foto kartiņas

Dokumentus pieņemam sākot ar 15.06.2020.


Šis ir lielisks brīdis, lai saprastu, ka visi izglītības procesā iesaistītie – skolotāji, izglītojamie, viņu vecāki, valsts un uzņēmēji – esam vienā komandā, mācoties pielāgoties situācijai, daloties zināšanās un resursos, lai par spīti grūtiem un izaicinošiem laikiem nodrošinātu labu izglītību mūsu bērniem. Šajā situācijā ikviens no mums var izmantot lielisku iespēju apgūt ko jaunu, un viss atkarīgs no pašu izvēles – ar cik atvērtu prātu un uzticēšanos spert soli nezināmajā.

Informāciju sagatavoja: JAK Barkavas struktūrvienība kolektīvs

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums