.

Degumnieku multifunkcionālajā centrā „13.km”

iesūtīts: 2020.01.29 12:58
Sākot no 2019.gada septembra, biedrība „Pauze AD”, kuras sastāvā pārsvarā darbojas jaunieši, realizē darbībā projektu „Mēs Tev ticam!”.

Īsā laikā esam paspējuši izdarīt un piedzīvot plašu emociju gammu. Septembrī sākām plānot jauniešu iniciatīvas projektus, bet šobrīd jau varam uz tiem atskatīties kā notikumiem pagātnē. Vēl priekšā tikšanās ar hokejistu Mārtiņu Cipuli, kas jau devis piekrišanu ciemoties pie mums 25.janvāri. Ceram uz ziemas atnākšanu, lai viesis kopā ar jauniešiem varētu arī uzspēlēt hokeju. Pie šiem, pašu jauniešu rīkotajiem un realizētajiem pasākumiem, jāpiemin sadarbības apmācības un tikšanās ar aktrisi, modeli Ievu Florenci Vīksni. Iedvesmojošs, pirms svētku laika notikums bija kulinārijas nodarbības ar Gerdu Garo, kad jaunieši cepa kēksiņus un gatavoja burgerus.

Ar lielu sajūsmu un mīlestību gaidījām un darbojāmies sešās kanisterapijas nodarbībās kopā ar kanisterapeiti Lanu Kunci un viņas mīluļiem diviem sanbernāriem un  diviem kavaliera karaļa Čārlza spanieliem. Suņi tika baroti, vesti pastaigā, mīļoti. Tāpat jaunieši piedalījās dažādās nodarbībās saistībā ar suņiem. Reizēm suņi bija jāmēra, reizēm jāvēro un jāsalīdzina. Šīs nodarbības bija ļoti izzinošas un personību attīstošas.

Izaicinājums un patīkams piedzīvojums jauniešiem bija novembrī, kad kopā ar Māri Olti devāmies krastingā. Šis svešvārds nozīmē - izzinošs pārgājienu gar Ogres upes krastiem. Mūs pārsteidza, ka tādas nogāzes un ainavas ir tepat, Ērgļos! Nedalītas simpātijas pieder arī Akmeņupītei. Harizmātiskais gids Māris Olte ieinteresēja ikvienu no mums  un pievarēt 15 km garu gājienu nebija grūti. Patīkami, ka dienas beigās piedzīvojām arī saulrietu, kura pavadīti atgriezāmies Ērgļu stacijā, kur patīkamā gaisotnē cepām desiņas, dalījāmies iespaidos un baudījām siltu kakao. Mēs aicinām ikvienu – nesēdi mājās, dodies dabā!

Pārdomas raisošs izrādījās diskusiju vakars „Es, Ošupes pagasta iedzīvotājs”. Neformālā gaisotnē diskutējām par tēmām, kas mūs satrauc kā sava pagasta iedzīvotājus, ko mēs varētu mainīt vai ietekmēt. Patīkami, ka jaunieši domā globāli, uztraucās par klimata pārmaiņām. Esam nolēmuši turpināt iesākto tradīciju piedalīties plogging skrējienos un popularizēt riteņbraukšanas sporta veidu, kā videi draudzīgu. Paralēli sarunām paši cepām pankūkas un gatavojām uzkodas. Šādi pasākumi vienmēr saliedē un motivē tālākam darbam un mērķu sasniegšanai.

 

‌ 

Koklēšanas nodarbības

Sākot ar 2020. gada 8. janvāri, biedrība „Pauze AD” uzsāk projekta „Koklītes koklēja ezera malā”, projekta nr. 19-05-AL23-AO19.2206-000011 realizēšanu.

Jau notikusi pirmā nodarbība, kurā dalībnieki pamazām sāka saprast kokles valodu. Šī instrumenta skaņa patiesībā ir ļoti meditatīva un attīsta ne tikai loģisko domāšanu un uzmanību to spēlējot, bet mazina stresu pašam spēlētājam.

Nākamās nodarbības 20. un 27. janvārī plkst.15.00.  Nodarbības plānotas katru pirmdienu līdz pat 25. maijam. Sīkāka informācija par nākamajām nodarbībām pa tel. 28893026. Pasniedzējs Aivars Zariņš.


Informāciju sagatavoja: Dace Kalniņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums