.

Aktualitātes Jēkabpils Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienībā maija mēnesī

iesūtīts: 2019.05.22 16:37

Darba vidē balstītās mācības

Projekta “Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos” Nr.8.5.1.0/16/I/001 ietvaros turpinās šīs mācības, kuru laikā jaunieši zināšanas un iemaņas apgūst reālā darba vidē uzņēmumos.

Pašlaik šāda veida mācības tiek realizētas 2. un 3.kursa audzēkņiem programmās “Viesnīcu pakalpojumi” un “Būvdarbi”. Kārtējā mācību laika posmā aprīlī topošie apdares darbu tehniķi darbojās Madonas uzņēmumos, savukārt, viesmīlības pakalpojumu speciālisti profesionālās prasmes pilnveidoja gan Madonas novada uzņēmumos, gan arī Gulbenē, Jelgavā, Jēkabpilī, Rīgā, Varakļānos, Viļānos un Daugavpilī.

Ne vienmēr ir  viegli iekļauties darba ritmā, kas ir atšķirīgs no skolā ierastā, taču kopumā uzņēmēju atsauksmes par mūsu audzēkņiem ir ļoti labas. Arī paši audzēkņi ir gandarīti par jauniem iespaidiem un par savu darbu, ja ir guvuši atzinību. Dažiem izglītojamajiem jau ir izteikti pastāvīgi darba piedāvājumi nākotnē, kas liecina par to, ka uzņēmēji saredz mūsu audzēkņos savām prasībām atbilstošus darbiniekus. Katrā ziņā jāatzīst, ka reālās dzīves un darba redzējums mācību laikā jebkādā gadījumā sniedz jauniešiem vērtīgu pieredzi, un mūsu skola izsaka pateicību par sadarbību visiem uzņēmumiem, kuri ir palīdzējuši to nodrošināt.

Attēlā: V3 grupas audzēkne Laura Pujate darba vidē balstīto mācību laikā  SIA “Mārcienas Muiža”.


Dzejoļa kopkrājuma “MĪĻO MĀMIŅ!” veidošana

Mums nav jābūt atzītiem dzejniekiem, lai rakstītu paši savu dzeju, jo dzejolis ir brīnišķīga izteiksmes forma, ar kuras palīdzību varam runāt par visdažādākajām tēmām.

Izdevniecība “Ezerrozes grāmatas” aicināja visus Latvijas skolu skolēnus piedalīties radošā sadarbībā - dzejoļa kopkrājuma veidošanā “MĪĻO MĀMIŅ!”. Dzejoļus varēja rakstīt un iesūtīt no šī gada 20.februāra līdz 25.martam. Arī mūsu skolas izglītojamie piedalījās šī krājuma tapšanā: Janīna Pauniņa, Sanita Piļpuka, Emīlija Rudeviča (Viesnīcas pakalpojumi, 2. kurss) un Kintija Kupča, Elīna Vīgule (Viesnīcas pakalpojumi, 3.kurss). LIELS PALDIES meitenēm par radošumu, par uzdrīkstēšanos, par skaistajiem dzejoļiem, kas veltīti māmiņām un iekļauti šajā grāmatā!


Skatuves runas konkurss

2019.gada 17.aprīlī notika skatuves runas konkurss Malnavā, uz kuru devās divas izglītojamās no V2 grupas (Viesnīcu pakalpojumi) Bella  Grigalka un Evita Murinska, latviešu valodas skolotāja Mairita Smeltere un struktūrvienības vadītājas vietniece audzināšanas darbā Raivita Sondore. Malnavas muižā skolas tika pārstāvētas lielā skaitā, pavisam uzstājās 36 dalībnieki. Izvēlētie darbi bija jāsaista ar skolēnu pašidentitāti, nacionālās un valstiskās identitātes stiprināšanu, un ieteicamās daiļdarbu tēmas bija: es pats, valoda, ģimene, mans novads / pilsēta, brīvība, Tēvzeme. Katrs dalībnieks runāja vienu prozas un vienu dzejas darbu, nepārsniedzot 3 minūtes laika.

Mūsu skolas izglītojamā Evita Murinska citēja V. Plūdoņa dzejoli “Dziesma brīvajai Latvijai” & J. Jaunsudrabiņa prozas fragmentu “Piemini Latviju!” – ieguva 2. pakāpes atzinības diplomu. Savukārt, Bella Grigalka citēja I. Ziedoņa dzejoli “Ir tādi cilvēki – sirds ļoti dziļi” & I. Ziedoņa epifāniju “Neko šajā pasaulē nevar dabūt tūlīt” – ieguva 1.pakāpes atzinības diplomu.

Liels PALDIES mūsu skolas meitenēm par piedalīšanos šajā runas konkursā, ka izbrīvēja laiku, lai sagatavotos (šajā laikā V2 grupa atradās praksē – darba vidē)!


‌Kursi JAK Barkava struktūrvienībā


Projektu tendence Latvijas izglītības sistēmā attīstās nepārtraukti un labu laiku. eTwinning projekts ir mērķtiecīgi plānotas aktivitātes mācību procesa ietvaros, kuras tiek īstenoties tiešsaistē sadarbojoties skolēniem un skolotājiem no dažādām valstīm (starptautiskais projekts) vai vienas valsts ietvaros (nacionālais projekts).

2019.gada 5.aprīlī vairākiem mūsu skolas skolotājiem bija vienreizēja iespēja līdzdarboties “Ievads eTwinning” 6st. kursos, kurus vadīja Līga KRAUKLE (eTwinning vēstniece) un Liene MILLERE (eTwinning projektu koordinatore). Kursos stāstīja par to, cik veiksmīgi un lietderīgi mūsdienās ir īstenot eTwinning skolu sadarbības projektus, apgūtu jaunas mācību metodes, iepazīt un izmantot praktiski eTwinning platformas, IKT digitālos rīkus, kā arī uzzinājām par tālākizglītības iespējām – vebināriem, starptautiskiem semināriem, konferencēm.

Izglītojoties par projektu metodi, ikviens dalībnieks nonāca pie secinājuma, ka projektu izstrāde un īstenošana prasa ievērojamu intelektuālo un organizatorisko piepūli. Projekts ir komandas darbs, tāpēc bez labas komandas nevar sasniegt optimālus rezultātus. Projekta dalībniekiem jābūt kompetentiem, atbildīgiem par veikto darbu un uzņēmīgiem, savu darbu darot kvalitatīvi. Arī skolēniem, piedaloties šajos projektos, pilnveidosies dažādas prasmes:  saskarsmes un sadarbības spējas, kritiskā domāšana, vēlme eksperimentēt, atvērtība izmaiņām, darbošanās ar tehnoloģijām (digitālajiem tiešsaistes rīkiem), svešvalodu zināšanas.

Svarīgi ir tas, ka eTwinning projekts var tikt izmantots kā mācību metode jebkurā mācību priekšmetā, jebkurā skolēnu vecuma grupā, eTwinning projektā var integrēt vienlaicīgi vairākus mācību priekšmetus, šādi nodrošinot kompetencēs balstītu izglītību.

Jūnijā daži skolotāji turpinās pilnveidoties jau nākošajos eTwinning kursos, kuros notiks arī praktiska apmācība pie datoriem, kā strādāt ar dažādajiem digitālajiem rīkiem, to pielietošanu mācību procesā.

JAK Barkavas struktūrvienībā strādā ļoti uzņēmīgi un radoši  skolotāji, kas ir spējīgi izstrādāt mūsdienīgus projektus un ieviest jaunas inovācijas savā un skolas darbībā. Šobrīd tiek izstrādāts projekts literatūrā, kas ar septembri jau sāks darboties eTwinning. 


2019./2020.mācību gada uzņemšana

Izglītības programma

Mācību ilgums

Iepriekšējā izglītība

Viesnīcu pakalpojumi

4 gadi

9 klases

Būvdarbi

4 gadi

9 klases

Augkopība

4 gadi

9 klases

Skaistumkopšanas pakalpojumi

1,5 gadi

Bez vecuma ierobežojuma

12 klases

Augkopība

1,5 gadi

Bez vecuma ierobežojuma

12 klases

  • Stipendija līdz 150 EUR
  • Dienesta viesnīca (maksa 5 EUR mēnesī)
  • Ēdnīca (Madonas novada izglītojamajiem brīvpusdienas)

Brīvā laika iespējas:

  • Valsts militārā apmācība
  • Sporta pulciņi
  • Ansamblis
  • Bibliotēka, lasītava
  • Baseins, pirts
  • Pasākumi, grupu vakari
  • Ekskursijas, konkursi


‌Informācija: Silvija Smeltere
‌JAK Barkavas struktūrvienības vadītāja 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums