.

Pedagogu pieredzes apmaiņa Daugavpils novadā

iesūtīts: 2019.05.07 16:23
Šā gada 26. aprīlī Madonas novada interešu izglītības pedagogi un direktoru vietnieki audzināšanas darbā devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Naujenes pagastu Daugavpils novadā.

Sirsnīga sagaidīšana Špoģu vidusskolā. Direktors Jānis Belkovskis pastāstīja par skolas darbību, interešu izglītību kopumā un šī brīža aktualitātēm.

Skolotāja Ingrīda Kolosovska dalījās ar mazpulku vadīšanas darbības pieredzi. Savukārt, vairāku pedagogu vadībā tika aplūkoti mācību gada laikā tapušie skaistie interešu izglītības audzēkņu radošie darbiņi.

Madonas novada skolotajiem bija lieliska iespēja noskatīties sagatavotu koncertiņu, kuru sniedza skolas folkloras kopas jaunie dziedātāji un folkloras kopas vadītāja Marija Umbraško. Ar ritmiskiem deju soļiem priecēja deju kolektīva jaunie dejotāji un sākumskolas kora un vokālā ansambļa ‘’Uguntiņa’’ dziedātāju skanīgās balsis.

Pēc tam skolotāji apmeklēja Špoģu mūzikas un mākslas skolu. Skolas direktors Andrejs Repins ļoti aizrautīgi stāstīja par jauno mūziķu un mākslinieku izglītošanu, piedalīšanos konkursos, kā arī iepazīstināja ar pieaugušo izglītības iespējām skolā.

Kā pārsteigumu skolotājiem skolas direktors Jānis Belkovskis bija sagatavojis ekskursiju uz Latgales pērli - Višķu Romas katoļu baznīcu, kur no torņa iespēja vērot Višķu apkārtni, skaisto dabu un ezeru virteni.

Madonas novada skolotāji izstaigāja Daugavas loku takas, apmeklēja arī Daugavpils novada Naujenes novadpētniecības muzeju, kur ar prieku iesaistījās lielā Augšdaugavas musturdeķa veidošanā. Iepriekš noadītie un notamborētie mazie 20x20 gabaliņi satamborēti kopā veidoja Madonas interešu izglītības skolotāju devumu lielajam musturdeķim.

Ikviens pedagogs juta piepildījumu un gandarījumu par šo pieredzes apmaiņas braucienu un dienā gūtajiem iespaidiem.


Informāciju sagatavoja: Vineta Blumberga

Madonas interešu izglītības Metodiskās apvienības vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums