.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un ministrs Juris Pūce reģionālajā darba vizītē viesojas Madonā

iesūtīts: 2019.06.21 12:01
Vizītes mērķis - turpināt konsultācijas ar pašvaldību deputātiem par pašvaldību reformu.


21.jūnijā no plkst.10.00 Madonas kinoteātrī “Vidzeme” ministrs tikās ar Cesvaines, Ērgļu, Lubānas, Madonas un Varakļānu novadu deputātiem.
Sarunās piedalījās arī valsts sekretāra vietnieks reģionālās attīstības jautājumos Aivars Draudiņš un ministrijas pieaicinātais eksperts, uzņēmuma “Jāņa Sēta” galvenais redaktors, ekonomģeogrāfs Jānis Turlajs.

J. Pūce: “Administratīvi teritoriālā iedalījuma modelis apspriests ar gandrīz pusi no pašvaldībām. Kopumā vērtēju šīs sarunas kā produktīvas. Argumentējot ministrijas piedāvāto modeli, sniedzam plašu apkopojumu par katras pašvaldības ekonomisko un demogrāfisko stāvokli un iespējām nākotnē, kas ļauj uz sevi tām raudzīties plašākā kontekstā. Latvija ir mūsu kopīga valsts - gan nacionāla līmeņa, gan vietējo pašvaldību politiķu, gan valsts, gan pašvaldību pārvaldes atbildība, cik labi saimniekojam savā valstī. Ticu, ka mums visiem kopā izdosies tāda reforma, kas kalpos par pamatu valsts izaugsmei, būs ieguvums mūsu iedzīvotājiem, un kalpos kā platforma valsts un pašvaldību tīkla sakārtošanai jebkurā nozarē.”



‌Informācijas avots: Agnese Vārpiņa
‌Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas
‌Ministra padomniece komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums