.

Bezmaksas izglītojošie pasākumi Madonā un Ērgļos

iesūtīts: 2023.04.20 12:01
Šajā nedēļas nogalē, 22.-23. aprīlī, iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt izglītojošos pasākumus - semināru par konfliktu risināšanu Madonā un Ērgļos un Emocionālās Veselības dienu Madonā. Dalība pasākumos bez maksas.

SEMINĀRS "KĀ RISINĀT KONFLIKTUS"

Sestdien, 22. aprīlī, plkst. 13.00, Madonas bibliotēkā un plkst. 17.00 Ērgļu Saieta nama 2. stāva zālē semināru "Kā risināt konfliktus" vadīs kristīgā psiholoģe, pasniedzēja un ģimeņu konsultante Lidija Neikure no Ukrainas. Šobrīd Lidija Latvijā uzturas kā kara bēgle un labprāt dalās savas bagātīgās dzīves pieredzē un praktiskajās pērlēs. 


EMOCIONĀLĀS VESELĪBAS DIENA MADONĀ

Svētdien, 23. aprīlī, Madonā būs iespēja doties uz Priežu kalniņu, lai meklētu un atrastu pozitīvas emocijas dažādās aktivitātēs.

No plkst. 11.00 - 14.00 Bērni un pusaudži varēs doties interaktīvajā takā “Labirints”, lai ar aktivitāšu, spēļu, dabas jaukumu, veselības principu un pat profesionāla orientierista palīdzību meklētu un atrastu pozitīvas emocijas, bet pieaugušie varēs doties interaktīvā emocionālās veselības stendu pastaigā, kur sastaps gan informāciju, gan mērījumus, gan antistresa masāžas iespējas, gan antistresa diētas principus.

14.00 - 15.00 Lekcija "Izeja no atkarībām" (azartspēlēm, datorspēlēm, pornogrāfijas)

Kāpēc šīs lietas spēcīgi pievelk, ko smadzenes par to saka un kā atgūt kontroli pār savu dzīvi?

Lektors CHRISTIANO SEQUEIRA, kurš uzaudzis saulainajā Portugālē, diemžēl pats pusaudžu gados par prioritāti izvēlējies tumšo istabu ar ekrānu. Piedzīvojis smagus brīžus un  atkarības. Bet tagad, kad tas viss ir uzvarēts, dažādās pasaules valstīs līdzdala savu pieredzi. Laimīgi precējies ar latviešu meiteni un pašreiz mācās latviešu valodu.

15.00 - 16.00 Lekcija "Darba terapija jeb kā uzlabot augļu koku ražas kvalitāti"

Augļu koku uzbūve,  attīstība un to nozīme koku vainagu veidošanā.  Jaunu un vecu koku veidošanas nianses.  Kā pērkot, izvēlēties īsto koku un, kā to pareizi iestādīt un, kas tad visbeidzot jādara, lai tiktu pie garšīgiem augļiem.

Lektori  ROLANDS un KĀRLIS KĀPOSTIŅI -  brāļi, kuru ikdiena un svētki ir koki Latvijā un pasaulē.

16.00 - 17.00 Lekcija "Uztraukums. Stress. Trauksme. Kā to pārvaldīt?"

Lektore BAIBA BĒRZIŅA padalīsies darba un dzīves pieredzē par to, kā atgūties no nervu pārslodzes, trauksmes, hroniska stresa.  Vai zināji, ka no tā cieš gan bagāti, gan nabagi; gan jauni, gan gados cilvēki; gan profesori un gan mazāk izglītoti?

Emocionālās Veselības dienas pasākumu organizē biedrība “Latvijas Veselības Misija”. Pateicoties Madonas novada domes un Adventistu draudzes atbalstam, pasākums ir bez maksas.

Detalizētāku informāciju iespējams uzzināt, zvanot Baibai 26457714.



Informāciju sagatavoja biedrības "Latvijas Veselības Misija" valdes priekšsēdētājs Agris Bērziņš 28358532

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums