.

“BK MADONA/BJSS” otrās sezonas strarts LBL2

iesūtīts: 2017.10.16 22:18
Prieks un lepnums par to,ka “BK MADONA/BJSS”otro sezonu startēs otrajā spēcīgākajā Latvijas basketbola līgas čempionātā. Sezona solās būt visai intriģējoša un augstā līmenī, jo LBL 2 komandu pieteikumos ierakstīti gan daudzi Latvijas jaunatnes izlašu kandidāti, gan tādi pieredzējuši spēlētāji kā Mikus Sokolovs un Ivars Ikstens (“Madona/BJSS), Eiropas čempioni 3x3 basketbolā Edgars Krūmiņš un Jēkabs Rozītis (BK “Jelgava”), Agnis Čavars un Nauris Miezis (abi BK “Ķekava”), Latvijas čempioni Raimonds Gabrāns un Pāvels Veselovs (abi “Gulbenes Buki”/BJSS).

Olybet Latvijas basketbola līgā šosezon startē 9 profesionālās komandas – BK Ventspils, BK Ogre, VEF Rīga, Jūrmala, Valka/Valga, Betsafe/Liepāja, Latvijas Univeritāte, Valmiera/ORDO, BK Jēkabpils, bet Latvijas Basketbola savienības valde apstiprinājusi 21 komandas pieteikumu līdzdalībai Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas čempionātā. 18 komandas, kuras LBL2 turnīrā piedalījās 2016./2017. gada sezonā: BK “Jelgava”, “Valmiera Glass”/ViA, BK “Ķekava”, “BA Turība”, “Ogre/Kumho tyre”-2, RSU, BK “Mārupe”, Limbažu OC, RSU, RTU, BK “Saldus”, Līvāni, Gulbenes “Buki”/BJSS, Ventspils Augstskola, Latvijas Universitāte/BS “Rīga”, BJBS “Rīga/DSN”, Madona/BJSS, “VEF skola” un BJBS “Rīga/Rīdzene”, kā arī LBL 3 uzvarētāji Bauskas BJSS/SC “Mēmele”, Valkas sporta internāta komanda (BK “Valka/Valga” fārmklubs) un BK “Kandava”.

     “BK MADONA/BJSS” šogad ir mērķis iekļūt labāko 12 komandu skaitā, jo pērn cīnījāmies par 13.-20.vietu regulārajā čempionātā un pirmajā “play-off”kārtā cienīgi, tomēr zaudējām topošajai “bronzas” medaļniecei BK Ķekava komandai. Tātad būs sportiskā intriga un mums ir arī ambīcijas. Jāpiebilst, ka LBL2 nereti tiek saukta kā “jauno talantu fabrika”. Arī no mums šogad ir “izaudzis” un aizgājis U-18 izlases kandidāts Miks Kalniņš, kurš turpinās studijas un basketbolu “BA TURĪBA” rindās.

     Reālais spēku sadalījums iezīmēsies pirmā posma gaitā, jo LBL2 komandu, īpaši fārmklubu, spēku samērus katru gadu ietekmē spēlētāju migrācija. Visticamāk, uz augstām vietām pretendēs gan pērnās sezonas finālisti BK “Jelgava” un “Valmiera Glass/VIA”, gan studentu komandas RSU un “BA Turība”. Savi mērķi ir flagmaņu fārmklubiem “Ventspils Augstskola” un “VEF skola”.

     20 komandas līdz decembra vidum izspēlēs pirmā posma turnīru trijās grupās. Pa četrām labākajām komandām, ņemot līdz savstarpējo spēļu rezultātus, iekļūs pirmajā finālgrupā (1.-12.vieta), pārējās pēc Jaungada cīnīsies par 13.-20.vietu). Marta vidū sāksies izslēgšanas turnīrs, kurā piedalīsies 16 komandas.

     Pērnās sezonas labākās komandasBK “Jelgava”/BJSS un “Valmiera Glass VIA” nav izmantojušas iespēju pievienoties virslīgai, un atkal būs starp LBL2 favorītēm. Ar OlyBet LBL fārmkluba tiesībām dalībniekiem pievienojusies Valkas Sporta internāta komanda, soli augstāk pakāpušies LBL3 turnīra uzvarētāji Bauskas BJSS/SC “Mēmele”, debitē BK “Kandava”.

     Pirmajā izbraukuma spēlē 4.oktobrī Rīgā, Hanzas vidusskolā BK MADONA/BJSS zaudējums Rīgas Stradiņa Universitātes komandai 73:93. Pirmās spēles “starta drudzi” vis veiksmīgāk pārvarēja Jānis Mednis, kurš guva 21 punktu, bet pozitīvākais bija jauno MBJSS U19 komandas spēlētāju ilgais spēles laiks laukumā.

     Otrajā spēlē 9.oktobrī Madonā tikāmies ar citu studentu komandu-proti Rīgas RTU. Spēles sākumā nelielu vadību (5:2) ieguva RSU, kamēr pirmās ceturdaļas beigās iniciatīva bija pārgājusi jau BK Madona/BJSS rokās, un ceturtdaļu noslēdzām ar +6 savā labā - 21:15. Otrajās desmit minūtēs ieguvām deviņu punktu pārsvaru (28:19), tomēr drīz vien Rīgas studenti “pievilka” līdz -3 (34:37) pēc pirmā puslaika.

     Spēles izšķirošo izrāvienu veicām trešās desmitminūtes pirmajā daļā, kad no neizšķirta 39:39 22. minūtē panācām 55:41 27. minūtē. Pēdējās ceturtdaļas sākumā mums bija arī +19 (64:45), un beigās visnotaļ komfortabla uzvara ar rezultātu 82:72.

     "BK Madona/BJSS" komandā 8 rezultatīvas piespēles un 20 punktus guva Mikus Sokolovs,19 punkti un 13 atlēkušās bumbas Artūra Škutes rēķinā, 11 atlēcošās bumbas un 10 punktus pievienoja Emīls Pētersons, Nikam Nīgalim 10 punkti, Rūdolfam Brantam 6 punkti un 2 pārķertas bumbas.

     20.oktobrī dodamies izbraukumā pie BK Ķekava, bet uz interesantu spēli un skatītāju konkursu līdzjūtējus aicinām 30.oktobrī 20.00, kad pie mums viesosies SC Mēmele/Bauskas BJSS. 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums