.

Noskaidroti pusgada labākie dambretē bērniem un jauniešiem Madonas novadā

iesūtīts: 2016.12.16 14:57
10. decembrī Madonas pilsētas sporta centrā norisinājās pussezonas fināls bērnu un jaunatnes čempionātā 64 lauciņu dambretē. Sacensībās uz ceturto dambretes spēles kārtu ieradās 75 dalībnieki - 36 meiteņu un 39 zēni. Katram bija jāizspēlē septiņas partijas. Meitenes spēlēja kopā ar zēniem.

Iesācēju grupā sacentās 27 dalībnieku (11 meitenes un 16 zēni).   Meitenēm 1. un 2. vietu izcīnīja dzelzavietes Amanda Švirkste un Estere Mizuka, 3. vieta – Megijai Kokarei no Barkavas. Zēniem 1. un 2. vietā - liezērieši Kristaps Dolbe un Jēkabs Stepiņš, bet 3. vietā - barkavietis Mārcis Erastovs.

Jaunākā grupā spēlēja 27 dalībnieki (14 meitenes un 13 zēnu). Meitenēm 1. un 3. vietu izcīnīja liezērietes - Terēze Stepiņa un Elena Mikoviča, 2. vietā - Dina Jūlija Juhneviča no Dzelzavas pagasta. Zēniem 1. vieta tika barkavietim Laurim Tomiņam, 2. vietā - dzelzavietis Kaspars Skudra, bet ar 3. vietu jāsamierinās degumniekam Aleksam Kozulim.

Vidējā grupā dambreti spēlēja 20 dalībnieku (11 meitenes un 9 zēni). Meitenēm 1. un 2. vietu izcīnīja liezērietes - Kristiāna Fridrihsone un Signe Lāsma Strazdiņa, 3. vietā – barkaviete Diāna Toča. Zēniem 1. vieta tika ģimnāzistam Jevgēnijam Stepanovam, 2. vieta – barkavietim Kristiānam Mileiko, bet 3. vietā ierindojās madonietis Adrians Romanovskis pilsētas 2. vidusskola.  

Sacensību noslēgumā pēc izcīnītajiem punktiem izvērtēja trīs labākās kārtas no četrām. Četrās sacensību kārtās piedalījās 114 dalībnieku (48 meitenes un 66 zēni). Pussezonas finālā pēc četru kārtu kopvērtējuma rezultāti ir apkopoti.

Iesācēju grupā starp 14 meitenēm čempiones titulu izcīnīja dzelzaviete Amanda Švirkste, sudrabs - dzelzavietei Esterei Mizukai, bronza - bērzaunietei Jolantai Cīrulei. 24 zēnu starpā par uzvarētāju kļuva Kristaps Dolbe no Liezēres. Sudrabs – barkavietim Dānielam Sondaram un kalsnavietim Jānim Spailem, bet bronza – madonietim Markusam Ukrijam pilsētas 2. vidusskola.

Jaunākajā grupā 17 meiteņu konkurencē uzvaru izcīnīja liezēriete Terēze Stepiņa, sudrabs - liezērietei Sintijai Briedei, bet bronza - dzelzavietei Dinai Jūlijai Juhnevičai. Starp 23 zēniem zelts tika dzelzavietim Kasparam Skudram, sudraba godalga – Degumnieku spēlētājam Aleksam Kozulim, un bronza – liezērietim Jurim Mikovičam un barkavietim Kristapam Vilkam.

Vidējā grupā čempionātā piedalījās 17 meiteņu. Uzvarēja liezēriete Kristiāna Fridrihsone, 2. vieta - liezērietei Signei Lāsmai Strazdiņai, 3. vieta - barkavietei Diānai Točai un dzelzavietei Jolantai Lūsei. 19 zēni čempionātā cīnījās par uzvaru. Čempiona kausu izcīnīja ģimnāzists Jevgēnijs Stepanovs, atstājot aiz sevis barkavieti Kristiānu Mileiko un Adrianu Romanovski pilsētas 2. vidusskola. Vecākās grupas trim spēlētājiem - zelts dzelzavietim Guntim Skudram un liezērietei Violetai Maksimivai, sudrabs  madonietim Dairim Stvolkovam pilsētas 2. vidusskola.   

Pusgada uzvarētāju apbalvošanai skaistos kausus un medaļas sagādāja novada pašvaldības sporta organizators Māris Gailums. Paldies visiem kas atbalstīja šo pasākumu.

Jaunajā gadā ieplānots čempionātu turpināt.

Arī nākamgad paredzētas četras dambretes kārtas. Gada noslēgumā uzvarētājus noteiks, vērtējot sešus labākos posmus. Madonas novada bērnu un jauniešu čempionāta noslēgums un apbalvošana paredzēta 29. aprīlī.

Tiekamies Madonas  sporta centrā 28. janvārī pulksten 10.

Priecīgus svētkus!

Sacensību vadītājs / Herberts Millers

 

   
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums