.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā

iesūtīts: 2016.09.05 14:22
Orientēšanās sporta veida dzimtenē Zviedrijā no 20. līdz 27.augustam norisinājās Pasaules čempionāts orientēšanās sportā. Pasaules čempionāts viennozīmīgi ir orientēšanās sporta gada centrālais notikums un sacensības, kam labākie orientieristi gatavojas viscītīgāk. Medaļas tika izcīnītas Zviedrijas rietumkrastā pie Stromstadas pilsētas. Labākie tika noteikti piecās disciplīnās - sprintā, jauktajā sprinta stafetē, vidējā distancē, garajā distancē un stafetē. Latvijas izlases sastāvā startēja arī madonietis Andris Jubelis.

Sprinta distance Andrim iesākas pietiekami neveiksmīgi. Distance tika veikta pietiekami ātri, lai kvalificētos finālam, taču vienā no kontrolpunktiem nenostrādāja atzīmēšanās ierīce, un tādēļ rezultāts tika neieskaitīts, kā rezultātā finālsacensības gāja secen.

Garā distance sportistiem piedāvaja sarežģītu un fiziski smagu 15,5 km garu distanci. Andris finišeja pēc 1h57’10’’ 34. vietā, kas ir līdz šim atkārtots augstākais Andra rezultāts pasaules čempionātos individuālajās distancēs.

Pēdējā Pasaules čempionāta distance bija klasiskā trīs etapu stafete, kur Latvijas komanda izcīnija augsto 7. vietu. Andris veica Latvijas komandas pirmo etapu.

Kopumā ar čempionātu Andris ir apmierināts un sasniegtie rezultāti ir vēl viens solis augšup tuvāk pasaules elitei. Apvidus priekš Latvijas skrējējiem bija ļoti sarežģīts, jo sagatavošanās procesā tikai 4 dienas tika pavadītas līdzīgos apvidos, tāpēc sasniegtie rezultāti 34. vieta garajā distancē un 7. vieta stafetē ir vērtējami kā ļoti labi. Nākamā gada Pasaules čempionāts notiks Igaunijā un gatavošanās tam jau ir uzsākta!

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums