.

Didzis Zariņš – spēcīgākais cilvēks Latvijā 2015.gadā!

iesūtīts: 2015.08.24 09:27
8. un 9. augustā Ikšķilē bija ieradušies desmit Latvijas labākie spēkavīri, lai noskaidrotu, kurš tad ir Latvijā spēcīgākais cilvēks. Kā ierasts, fināls bija sadalīts divas dienās, katrā pa pieciem smagiem vingrinājumiem.

Spēkavīri dienu iesāka ar MAN smagās mašīnas vilkšanu iejūgā, 18 t. Pēc tās sekoja smagā “Kera Term” ķerras stumšana, kur atlētiem svars uz rokām bija ap 400 kg. Vēl smagāk šo vingrinājumu padarīja tas, ka ķerra bija jāstumj pret nelielu kalniņu. Kā nākamais, pirmās dienas vieglākais vingrinājums, bija "Miķeļa alus" mucu (20, 20, 22, 24, 26 un 28 kg) mešana pāri 4,20 m augstam pārliknim. Šo uzdevumu līdz galam, pārmest visas sešas mucas spēja tikai Oskars Martužāns. Nākamais vingrinājums bija 360 kg smagie “Bosch” nēši, kuri bija jānones 30m (15m x 2). Pirmās dienas noslēdzošo vingrinājumu, organizatori bija sarūpējuši īpaši smagu - 145kg koferi katrā rokā jānones 15 m, tad divas riepas (katras svars 130kg) jānones 15m un jānovieto uz podesta un kā pēdējais priekšmets uz podesta bija jānovieto liela 130kg smaga neparocīga muca. Šo stafeti spēja paveikt tikai daži. Pēc pirmās dienas līderpozīcijā ar 46 punktiem bija izvirzījies Didzis Zariņš, otrajā vietā ar 40 punktiem bija Edgars Andersons un 39 punkti Oskaram Martužānam.

Otrā diena iesākās ar “Škodas” automašīnas vilkmi no zemes (ap 350 kg). Visiem šiem trijiem atlētiem vienāds labākais rezultāts - paceltas deviņas reizes. Otrais vingrinājums bija “Piena spēka” “Krucifix”. Tajā atlētiem izstieptās rokās bija jātur 30 kg smaga piena kanna. Tālāk sekoja “Buderus” pulkstenis, speciālā iekārtā sēdēja meitenes, kuras atlēti nesa uz rokām. Smags vingrinājums bija nākamā plecu stafete - no sākuma jāpaceļ 85 kg hantele, tad 130 kg baļķis, tad 90 kg hantele, pēc kuras sekoja 140kg Apolona ass un kā pēdējais elements jāpaceļ 145 kg baļķis. Kā ierasts, visu skaisto pasākumu noslēdza “Melna coffee” seši Atlanta akmeņi, kuru svars ir nemainīgs - 100, 120, 140, 160, 180 un 200 kg. Saskaitot visus punktus, kurus atlēti izcīnīja divās dienās un desmit vingrinājumos, par 2015. gada Latvijas stiprāko cilvēku kļuva madonietis Didzis Zariņš. Sacensību kopvērtējums:  1. Didzis Zariņš 88 2. Oskars Martužans 78 3. Aivars Šmaukstelis 77,5 4. Edgars Andersons 73 5. Ivars Grahoļskis 60,5 6. Jānis Šleckus 58 7. Magnuss Vucāns 39 8. Jānis Ilgavižs 32 9. Otomārs Skreija 19 10. Artis Plivda 8

Intervija ar sacensību uzvarētāju:   Apsveicam ar uzvaru! Kā vērtē kopumā fināla sacīkstes? Prieks, ka organizatori ņēma vērā sportistu ieteikumus un palielināja svarus visiem rīkiem - mēs tak gribējām uzzināt, kurš tad ir tas spēcīgākais cilvēks Latvijā, jo ātrākos skrējējus noskaidro vieglatlētikas disciplīnās. Kas, tavuprāt, palīdzēja tev uzvarēt? Man pat grūti pateikt, kas tieši palīdzēja, bet viennozīmīgi šīs man bija vienas no visemocionālākajām sacensībām. Manī iekšā sēdēja liels niknums par vairākām lietām, treniņu nav bijis tik daudz, kā vajadzētu, un finālā emocijas vienkārši sprāga ārā. Es parasti esmu kluss un mierīgs cilvēks, bet finālā es noteikti tads nebiju. Vai ir vingrinājumi, kuros vēl varētu pielikt, lai sasniegtu vēl labākus rezultātus? Godīgi sakot, man ar katru gadu sanāk arvien mazāk laika trenēties uz inventāra un jūtu, ka tehnika paliek arvien švakāka. Arī psiholoģiski tas ļoti grauž, kad zini, ka konkurenti cītīgi trenējas, bet tev tam nav laika. Ko varētu teikt par konkurentiem? Mūsu spēkavīru saimē pievienojies vēl viens jauns atlēts - Otomārs Skreija, kurš, manuprāt, nākamgad varētu diezgan daudz progresēt. Žēl par Edgaru Andersonu, kuram pēdējā vingrinājumā izslīdēja no rokām trešā vieta. Viņam ļoti bieži nedaudz pietrūkst līdz pjedestālam. Gribējās, lai viņš nosargā trešo vietu, viņš bija to pelnījis. Kam gribētu pateikt paldies? Viennozīmīgi ģimenei - mēs kopā esam viena liela komanda. Arī Madonas novada domei un Mārcienas pagasta pārvaldei.

Informācijas avots: www.kasjauns.lv

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums