.

Rainers Žuks- madoniešu nākotnes cerība

iesūtīts: 2015.08.03 16:58
16. augustā Madonā norisināsies Monster Energy Superkauss trešais posms un tās būs pirmās šāda mēroga sacensības jaunizveidotajā ''Smeceres sila'' trasē. Jauniešu klasē pastiprinātu vietējo līdzjutēju uzmanību noteikti piesaistīs jaunais un perspektīvis sportists no Madonas - Rainers Žuks

. Piecpadsmitgadīgais madonietis šogad pirmo gadu startē ar 125cm3 klases motociklu un ar katru sacīksti dara to arvien sekmīgāk. Tā, Latvijas čempionāta ieskaitē 125cm3 klasē, pēc aizvadītiem trīs posmiem, Rainers ieņem augsto piekto vietu, bet sevišķi veiksmīgs viņam izvērtās posms Viļakā pirms nedēļas, kad pirmo reizi šajā klasē izdevās izcīnīt vietu uz goda pjedestāla. 
Lai arī pirmajā braucienā piektā vieta, taču otrajā Žuks demonstrēja teicamu ātrumu un finišēja otrais, apsteidzot daudzus pieredzējušākus un titulētākus sportistus. Rezultātā, divu braucienu summā, izcīnīta godalgotā trešā vieta un iegūta papildus pārliecība par saviem spēkiem. Jūlijā vidū Rainers Žuks Latvijas junioru izlases sastāvā devās uz gada svarīgākajām sacensībām - pasaules junioru čempionātu, kurā nācās sacensties ar visas pasaules labākajiem sportistiem, kuri šajā sezonā startē ar 125cm3 klases motocikliem. Neskatoties uz to, ka trase, kurā norisinājās sacensības sava specifiskā reljefa dēļ nebija īsti parocīga Latvijas sportistiem, jaunais madonietis ar izvirzītajiem uzdevumiem tika galā lieliski. 
‌Kā mērķis tika uzstādīts kvalificēšanās finālam, kura iekļuva 40 ātrākie sportisti no visas pasaules. Rainers to paveica visai pārliecinoši, neskatoties uz to, ka bija viens no jaunākajiem sacensību dalībniekiem savā klasē (125cm3 klasē var startēt sportisti līdz 17 gadu vecumam), bet lielākā daļa konkurentu bija vismaz 2 gadus vecāki un pieredzējušāki, kas šajā pusaudžu vecumā ir visai būtisks faktors. Finālbraucienos Rainers izcīnīja attiecīgi 36. un 35.vietu, kas, ņemot vērā visus apstākļus, uzskatāms par labu rezultātu, taču daudz svarīgāka ir iegūtā pārliecība un pieredze - svarīgas komponentes cīņā par augstiem rezultātiem nakotnē.
‌Iespēja uzkrāt pieredzi Raineram Žukam pavērsies arī 16.augustā, kad viņa dzimtajā pilsētā Madonā pirmo reizi norisināsies motokrosa seriāla Monster Energy Superkauss posms, kurā sportisti cīnīsies par Madonas Lielo balvu. Rainers iepriekšējās sezonā startēja ''Junioru'' klasē un darīja to ar katru gadu sekmīgāk - 2012.gadā 11.vieta, 2013.gadā 4.vieta, bet pērn izcīnīts vicečempiona tituls, neskatoties uz to, ka viens posms tika izlaists. 
‌Šajā sezonā madonietis pirmo gadu startē ''Jauniešu'' klasē, kurā absolūtajam vairākumam dalībnieku jau ir pāri divdesmit gadiem un tie startē ar krietni jaudīgākiem - četrtaktu motocikliem. Pagaidām Rainers ir startējis tikai pirmajā posmā Valmierā, kurā starti neizdevās tā kā bija cerēts un rezultātā 22.vieta 38 braucēju konkurencē. 
‌Madonā rezultātam jābūt daudz labākam, to atzīst arī Rainera menedžeris Fīlips Kempelis, kurš pastāstīja, ka Madonas trasē ir aizvadīta vairāku dienu treniņnometne, Rainers ar katrām sacīkstēm uzrāda arvien labāku sniegumu un šie apstākļi ļauj cerēt uz labu rezultātu. Noslēgumā Kempelis gan piebilst, ka Superkauss sacensību formātā braucieni ir īsi un sevišķi liela nozīme ir startam, kurā Raineram ar 125cm3 motocikliem būs grūti cīnīties ar jaudīgajiem konkurentu četrtaktu spēkratiem... Taču kā sportā ierasts, tad bieži vien rezultātu uzlabot palīdz ''mājas sienas'', madoniešiem un Rainera faniem jāiegaumē - #757 ''Jauniešu'' klasē! 
‌Tiekamies 16.augustā ''Smeceres sila'' trasē!  
‌ P.S Rainers noteikti nebūs vienīgais Madonas sportists Superkausā. Vairāk informācijas tuvākajā laikā!

‌Info/foto: http://www.superkauss.lv/news/rainers-uks-madonie-u-n-kotnes-cer-ba 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums