Finland-Estonia-Latvia Youth Basketball League

iesūtīts: 2015.04.10 08:51
Madonas BJSS U-16 (1999.g.dz.)basketbola komanda tika uzaicināta startēt jaundibinātā Somijas-Igaunijas-Latvijas basketbola līgā. Šo līgu organizē Rakveres MTÜ Virumaa Pallimängude Kool. Šajā līgā šogad startēs 6 komandas- 2 Somijas(MUKI,Helsinki un FOKOPO,Forssa), 2 Igaunijas(VIRUMAA PK,Rakvere un BC TARVAS/HALJALA, Haljala) un 2 Latvijas(Jelgava un Madona) komandas.

     21.un22.februārī pirmais posms notika Igaunijas pilsētā Viljandi. Pirmajā dienā spēlējām ar Latvijas sudraba medaļniekiem Jelgavu-zaudējums 48:62 (R.Brants 18, N.Skripka 11, N.Dzelzkalējs 10 punkti). Otrajā dienas spēlē cīnījāmies ar Helsinku spēcīgo MUKI komandu, kas dotajā mirklī arī EYBL (Eiropas jaunatnes basketbola līga) 1.divīzijā atrodas līderu grupā. Ātrajā spēlē zaudējums 69:81 (R.Brants 22,E.Pētersons 16, N.Skripka 14, K.Ķeveris 12 punkti), otrajā dienā aplūkojām Viljandi skaistākās vietas, pilsdrupas utt. un spēlējām ar Rakveres VIRUMAA PK komandu, kuras sastāvā ir 2-3 Igaunijas valstsvienības spēlētāji. Spēlē zaudējums 72:89 (R.Brants 20, E.Pētersons un N.Skripka 16,K.Ķeveris 9, L.Bitels 6, N.Dzelzkalējs 5 punkti).

     Otrais šīs līgas turnīrs notika Rakverē(Igaunija) no 20.-23.martam. Pirmajā dienā sacentāmies ar TARVAS/HALJALA(Igaunija) komandu, kuru pirmajā mačā uzvarējām ar 30 punktu pārsvaru. Turnīra nolikums mums šajā līgā un posmā lika cīnīties tikai par 4.-6.vietu, jo pirmajā posmā 6 puišu sastāvā zaudējām vietējai Igaunijas komandai,spēcīgākajai Somu komandai un Jelgavai. Otrajā dienā cīnījāmies ar Somijas FOKOPO,Forssa, kuru pirmajā spēlē spējām „salauzt” tikai mača izskaņā ar 83:75.

     Tā kā ar abām šīm komandām bija jātiekas atkārtoti, pirmo spēļu rezultātiem bija liela nozīme. Pēdējā turnīra dienā 22.martā pirmajā mačā pārliecinoša uzvara, bet puslaikā vēl bijām iedzinējos, pret TARVAS HALJALA 97:48. Pēdējā turnīra, un izšķirošajā spēlē par 4.vietu atkārtoti spraiga un grūta uzvara pār Somijas FOKOPO,Forssa 84:79.

     Spīdoši šo turnīru aizvadīja R.Brants, L.Lazdiņš, N.Skripka, E.Pētersons, N.Dzelzkalējs, K.Ķeveris un protams jāuzteic arī pārējie- L.Bitels, R.Stankevičs,N.Vītoloņš.

     Iegūstot iepriekš minēto pieredzi, VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgā Madonas U-16 jauniešu komanda 2.aplī rāda arvien sakarīgāku sniegumu. Šo sezonu mūsu komanda pabeidza ar sensacionālu uzvaru Madonas pilsētas sporta centrā pār pieckārtējiem Latvijas čempioniem BS Rīga komandu 88:60 (L.Lazdiņš 21,R.Brants 21, E.pētersons 21 punkts).

          Ja pērn Madonas BJSS U-16 jauniešu basketbola komanda Latvijā ieņēma 10.vietu un šai vecuma grupai pērn organizējām finālsacensības Madonas pilsētas sporta centrā, tad šosezon jau esam-ar 12 uzvarām un 10 zaudējumiem- nodrošinājuši vietu 7 spēcīgāko komandu vidū.

     Tātad tagad jau varam vairāk pievērsties mācībām, kā nekā šie puiši šogad beidz 9.klasi, un gatavoties VEF LJBL finālturnīram jeb play-off cīņām no 1.-3.maijam Valmierā.

 Agnis Beķeris
treneris
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums