.

Skaista mana Tēvu zeme un tās cilvēki

iesūtīts: 2014.11.25 14:50
Laiks iet. Ir aizvadīti vieni svētki - sākam gatavoties nākamajiem... Bet tas netraucē ar patiku un smaidu sejā atcerēties iepriekšējos, īpaši, ja esi saņēmis savā e-pastā uzaicinājumu apskatīt fotogrāfijas... Tā manā pēcsvētku - pirmssvētku sajūtu laikā parādījās Rolandasa fotogrāfiju izlase, kas tapusi pēc Madonas novada apmeklējuma mūsu Valsts svētku laikā. Rolandas Lančiskas ir gados jauns cilvēks un arī amata pienākumu pildīšanas ziņā jauns speciālists. Viņa darbavieta ir Madonas novada pašvaldības ilggadējā sadarbības partnera - Anikšču rajona pašvaldības vietējās saimniecības un īpašumu pārvaldības nodaļa. Rolandas ir ekologs, mīl fotografēt dabu, bet viesošanās laikā tapa ne tikai dabas skati. Dažas no fotogrāfijām un īss komentārs par Anikšču rajona oficiālās delegācijas apmeklējuma vietām ziņas turpinājumā.

Ir patīkami satikt cilvēkus ar patiesu ieinteresētību un zināšanām par mūsu valstī notiekošajiem procesiem, atvērtus jaunai informācijai un iespaidiem par savu sadarbības partneru dzīvi. Delegācijas vadītājs Anikšču rajona pašvaldības mērs Sigutis Abelevičus izteica prieku par Madonas novada attīstību, jauninājumiem, kā galveno atzīmējot, mūsu novada iedzīvotāju apņēmību, radošumu un sirsnību. Skiemonis pagasta vecākais Stasis Steponenas apmeklēja Madonas novadu pirmo reizi - iepriekš, esot dzirdējis daudz labu vārdu par mūsu pusi un cilvēkiem, kuri te dzīvo un strādā. Viņš priecājās par iespēju to visu redzēt savām acīm un piedalīties sarunās gan ar vietējiem iedzīvotājiem, gan ar Grūzijas, Igaunijas un Vācijas delegāciju pārstāvjiem. Ekologs Rolandas Lančiskas pirms projām došanās piebilda: „Jo ilgāk te atrodos, jo vairāk patīk!”.



Viesošanās sākās ar Aijas Kaškures dendroloģiskā dārza apmeklējumu. Viesu delegāciju „Igaijās” sagaidīja Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungevičs. Neskatoties uz to, ka Sigutisa Abelevičusa augu valsts kolekcijā ir vairāk kā 6000 nosaukumu, Aijas Kaškures kolekcija dāvāja vairākus patīkamus pārsteigumus. Goda aplis tika veltīts arī Kalsnavas arborētumam.

Madonā delegācija apskatīja atpūtas un sporta bāzi „Smeceres sils”, viesu māju „Jānis”, „MAXIMA XX” atklāto stendu „Ražots Madonas novadā”, pirmsskolas izglītības iestādi „Saulīte”, Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zāles, Madonas novada pašvaldības tūrisma informācijas centru, SIA „Junge” firmas veikalu „Krūmiņa beķereja”, Madonas pilsētas sporta centru, kā arī apmeklēja svētku koncertu Madonas pilsētas kultūras namā, kura laikā sveica mūsu novada iedzīvotājus Latvijas Republikas proklamēšanas 96.gadadienā.

Pēc pasākuma bija ļoti iepriecinoši dzirdēt uzslavas par kolektīvu profesionalitāti un interesanti izveidoto programmu. Rolandas koncerta laikā nepārstāja fotografēt. Kaut arī fotogrāfijām, kā viņš vēlāk komentēja, iespējams nebūs mākslinieciskās vērtības, tās ļaus pakavēties patīkamās atmiņās.

No savas puses, vēlos izteikt pateicību Rolandasam Lančiskasam par izrādīto uzmanību arī pēc svētkiem un atsūtītajām fotogrāfijām un augstāk minēto iestāžu un uzņēmumu īpašniekiem un vadītājiem, kā arī to darbiniekiem par veiksmīgo sadarbību.


Anikšču rajona pašvaldības delegāciju pavadīja
un informāciju sagatavoja
Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
galvenā speciāliste
kultūras darba organizatore
Tālr. 00 371 64860579, 27868891
inga.araja@madona.lv
http://www.madona.lv

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums