PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Gunāra Kroļļa un Jāņa Seiksta izstādes Madonas muzejā

iesūtīts: 2017.12.14 19:37
Sestdien, 16.decembrī ir atklāta divu izcilu, ar Madonas novadu cieši saistītu personību darbu izstādes - Gunārs Krollis “Vienotais laika tarifs 2” un Jānis Seiksts “Keramika”.

Izcilajam grafiķim Gunāram Krollim šis ir 85. jubilejas gads, ko viņš atzīmē, iepriecinot skatītājus ar izstādēm Jūrmalā, Rīgā, Daugavpilī un Madonā. Uzrunājot gradācijām bagātā un ietilpīgā vizuālā valodā, mākslinieks allaž pārsteidz ar svaigu, nopietnu un aktuālu domu, vienlaicīgi paliekot uzticīgs savam īpašajam, izkoptajam rokrakstam. Tikšanās ar mākslinieku vienmēr svētki.
 
Savukārt Jānim Seikstam, vienam no spilgtākajiem novadniekiem un sava aroda meistariem, šis ir 70. jubilejas gads un mums iespēja palūkoties uz darbiem, ko viņš veidojis, pielietojot piecdesmit darba gados slīpētas prasmes un zināšanas. “Izstādē pārsvarā jauni darbi. Veidoju tos, domājot par ekspozīciju, par kopainu. Būs gan spilgti, gan melni trauki būs, kas viens otru papildinās. Vienmēr gribās ko citu pamēģināt. Vai nu materiālu, piemēram, šamotu, balto mālu, vai glazūras. Arī formas. Jāmeklē visu laiku, viens un tas pats apnīk. No 1968.gada strādāju, liekas, viss jau izmēģināts.” Tā par gaidāmo izstādi un keramiķa darbu pārdomās dalās J.Seiksts.
Izstādes apskatāmas Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zālēs līdz 21.janvārim.





Informāciju sagatavoja: Madonas Novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu organizatore Danute Vēze.
Informāciju iesūtīja: Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde.

Rediģēts: 16.12.2017..

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums