.

Skanēja dzidri, pārliecinoši, skaisti

iesūtīts: 2017.03.23 16:13
2017.gada 18.marta rīts daļai mūsu novada iedzīvotāju aizsākās ar domām par vokālo ansambļu skati. Posās viesu sagaidīšanai J.Norviļa Madonas mūzikas skola, “Āderē” tapa dekoriņi, žūrijas locekļi devās ceļā un, protams, ceļā devās arī vokālo ansambļu dalībnieki un vadītāji. Arī līdzjutēji un klausītāji domās jau bija ceļā. Mēģinājumi sākās uzreiz pēc pulksten deviņiem un vienpadsmitos sākās skate. Ansambļu sagatavotās programmas un to izpildījums priecēja klausītājus un žūriju. Paziņojot rezultātus, žūrijas priekšsēdētājs atzinīgi novērtēja ansambļu sniegumu, atzīstoties, ka jau pāris mēnešus nedēļas nogales pavada ceļā, piedaloties dažādu Latvijas un ārzemju konkursu un skašu žūriju darbā, un, ka šīs skates dalībnieki viņu ir patīkami pārsteiguši.

Žūrijas darbā piedalījās Jevgeņijs Ustinskovs, Anita Melnupa un Ingrīda Gailīte. Pasākumu vadīja Aigars Noviks. Ansambļu sniegumi skanēja dzidri, pārliecinoši, skaisti, līdz ar to, arī rezultāti ir apsveicami!

Augstāko pakāpi ieguva Dzelzavas kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis „Variants” (vadītāja Dace Kalniņa) un Madonas pilsētas kultūras nama vokālā grupa „The sound effect” (vadītāja Ilze Rijniece);
I pakāpe -  Sarkaņu pagasta tautas nama „Kalnagravas” vokālajam ansamblim „Rondo” (vadītāja Dace Kalniņa) un Aronas pagasta Lauteres kultūras nama tradīciju ansamblim „Mežābele” (vadītāja Laila Jēkabsone);
II pakāpe - Ošupes pagasta Degumnieku tautas nama sieviešu vokālajam ansamblim „Harmonija” (vadītāja Ineta Strode), Ērgļu novada Jumurdas pagasta sieviešu vokālajam ansamblim „Ievziedi” (vadītāja Ieva Vilnīte), Barkavas kultūras nama sieviešu vokālajam ansamblim „Pauze” (vadītāja Teresija Pelša) un Aronas pagasta Lauteres kultūras nama sieviešu vokālajam ansamblim „Mārtiņrozes” (vadītāja Iveta Bērziņa);
III pakāpe - Mārcienas kultūras nama šlāgeransamblim „Labākie gadi” (vadītāja Inese Avotiņa) un Vestienas pagasta tautas nama sieviešu vokālajam ansamblim „Fantāzija” (vadītāja Daina Ozoliņa).  

Visi Madonas koru apriņķa ansambļi, kuri bija piedalījušies skatēs, ir godam izturējuši pārbaudījumu. Te ir jāpiebilst, ka arī Kalsnavas pagasta sieviešu vokālais ansamblis “Vīzija” (vadītāja Iveta Upeniece) piedalījās skatē Jēkabpilī un ieguva I pakāpi.

Ir ieguldīts liels darbs vokālo ansambļu mākslinieciskās un profesionālās meistarības izaugsmē. Priecēja arī ansambļu dalībnieku vizuālie tēli - viss bija pārdomāts līdz pēdējam sīkumam!

Madonas novada pašvaldībai ir prieks un gandarījums par mūsu novada vokālo ansambļu sniegumu. Sveicam savējos, kā arī Ērgļu novada ansambli, ar piešķirtajām kvalitātes pakāpēm un vēlam radošu nākamo sezonu gatavojoties 2018.gada Dziesmusvētku skatēm!


Skates dalībniekus piesaka Aigars Noviks.


"Ievziedi" pēc uzstāšanās gatavojas ieņemt skatītāju rindas,


"The sound effect" vēl ceļā uz skatuvi.


‌"Aizkulisēs" gaidot mammas uzstāšanos.


‌"Rondo" - "Šūpļa dziesma".


‌Jevgeņijs Ustinskovs mirkli pirms rezultātu paziņošanas.


Ziedi un aplausi Dacei Kalniņai un Dzelzavas kultūras nama sieviešu vokālā ansambļa
‌„Variants” dalībniecēm par brīnišķīgo sniegumu.

Informāciju apkopoja un sagatavoja:
Madonas novada pašvaldības
galvenā speciāliste
‌kultūras darba organizatore
Inga Arāja
Mob.tālr.: 00 371 27868891

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums