.

29.septembrī tikšanās ar dzejnieci, rakstnieci un dramaturģi Māru Zālīti

iesūtīts: 2016.09.23 10:58
Laipni aicinām uz sarunu ar Māru Zālīti - dzejnieci, rakstnieci un dramaturģi. Šī būs VKKF atbalstītā Madonas novada bibliotēkas projekta „Rakstnieka darbistaba: tikšanās ar latviešu literātiem Madonas reģionā” jau otrā tikšanās. Pirmajā ielūkojāmies Gundegas Repšes darbistabā, šoreiz Madonas novada bibliotēkas lasītavā gaidām ikvienu interesentu, kas seko Māras Zālītes daiļradei dzejā, dramaturģijā. Īpašs aicinājums latviešu valodas un literatūras skolotājām un tiem lasītājiem, kuri paspējuši izlasīt autores prozas grāmatu „Pieci pirksti”. Madonas pilsētas 1. vidusskolā autore piekrita tikties ar vecāko klašu audzēkņiem 13:30...

Nelielam ieskatam daļa no M. Zālītes darbistabā paveiktā: „Vakar zaļajā zālē”, „Rīt varbūt”, „Deviņpuiku spēks”, „Nav vārdam vietas”, „Divas dramatiskas poēmas”, „Debesis, debesis”, „Brīvības tēla pakājē”, „Vai tu vēl turies?”, „Dziedināšana: Komponēti dzejoļi un dziesmu teksti”, „Pilna Māras istabiņa. Tiesa”, „Apkārtne”, „Dzejas izlase skolām”, „Dzeja. Lāčplēsis”,  „Kas ticībā sēts: runas un raksti Latvijas atmodai 1979. – 1997.”, „Sauciet to par teātri”, „Dzeja”, „Notikumi” (Dzejas izlase jaunatnei), „Lirika”, „Vējš meklē mājas”, „Klusās vētras”/Тихие стихии (bilingvāla dzejas izlase), „Viss reizē zied”/Et soudain tout fleurit (bilingvāla dzejas izlase), „Pieci pirksti”, „Dziesmu rakstā, „Mamma un Tētis kūrortā”.

M.Zālīte ir viena no valsts kultūras dzīves autoritātēm, sabiedrībā atpazīstama ar savu inteliģenci, savu viedokli par notiekošo, bijusi gan Jauno literātu studijas vadītāja, žurnāla „Liesma” dzejas konsultante, žurnālu „Liesma” un „Karogs” galvenā redaktore, autoru biedrības AKKA/LAA prezidente, Latvijas Rakstnieku savienības referente. Saņēmusi gan literāras prēmijas, gan valsts apbalvojumus. Sniegusi neskaitāmas intervijas, intervējusi pati, piemēram - sarunas ar Imantu Ziedoni apkopotas saistošā grāmatā „To mēs nezinām”.

Par Māru Zālīti varam lasīt gan N.Ikstenas grāmatā: „Zīdtārpiņu musināšana. Māra Zālīte”, G.Repšes „Rakstnieki IR: gadsimta sākuma skatiens” [intervijas], plašu ieskatu varam gūt mājas lapā http://www.marazalite.lv/ , kur apkopota informācija par viņas radīto dzeju, lugām, libretiem, esejām un dziesmu tekstiem. Šeit pieejama viņas biogrāfija un bibliogrāfija, kā arī bagātīgs audio un video materiāls.
 
Aicinām uz tikšanos ar autori, jo šķiet, ka viņas vārdiem piešķirta zemes spēka enerģija, ieklausīsimies kopā!

Madonas novada bibliotēkā 29. septembrī pulksten 17:00.
Ieeja bez maksas.



Informāciju sagatavoja: Sarmīte Radiņa.
Informāciju iesūtīja: Madonas novada bibliotēkas galvenā bibliotekāre Sarmīte Radiņa.
Mob.tālr.: 00 371 28674251.
Tel.: 64821050.

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums