.

Izsludināts konkurss jaunajiem filmu veidotājiem

iesūtīts: 2018.09.11 08:49
Eiropas Komisija informatīvajā kampaņā #EUandME piedāvā jaunajiem filmu veidotājiem uzņemt savu īsfilmu. Pieci uzvarētāji katrs saņems 7500 eiro lielu finansējumu un Eiropas vadošo režisoru padomus idejas realizēšanai.

 Informatīvās kampaņas #EUandME mērķis ir sniegt jauniešiem visaptverošu informāciju par viņu iespējām Eiropā un mudināt tās izmantot. Kampaņas centrālās tēmas: digitālā vide, mobilitāte, iemaņas un uzņēmējdarbība, ilgtspēja un tiesības. Jauno filmu veidotāju konkursa mērķis ir dot iespēju jaunajiem filmu veidotājiem uzņemt īsfilmu, kas radošā un interesantā veidā vēstītu par Eiropas Savienības ietekmi uz cilvēku ikdienas dzīvi.

Lai piedalītos konkursā, pretendentiem jāpaveic šādi priekšdarbi:

1.   Jāsagatavo divi 500 vārdus gari iecerētās filmas apraksti – viens angļu valodā, otrs – latviski.

2.   Jāsagatavo divi 60 sekunžu gari ar viedtālruni filmēti video, kuros autors izklāsta savas filmas radīšanas pamatojumu. Viens angļu valodā, otrs – latviski.

3.   Jānorāda saite uz kādu citu autora radītu īsfilmu vai video darbu, kas tapis pēdējo 5 gadu laikā.

Informācija par konkursu: https://europa.eu/euandme/lv/yfc/ Pretendentam jāiepazīstas ar konkursa noteikumiem, kas detalizēti paskaidro gan pieteikuma iesniegšanas kārtību, gan laikus, gan autortiesību un citu tiesību jautājumus: https://europa.eu/euandme/lv/yfc/docs/EUandME_YFC_Terms_and_conditions.pdf

Konkursa pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2018. gada 31. oktobris plkst. 12.00 pēc Viduseiropas laika.

ĪSUMĀ PAR KONKURSU

Kas var piedalīties?

Konkursā var piedalīties jaunie filmu veidotāji, kuri dzīvo ES un kuri uz konkursa pieteikumu iesniegšanas brīdi (31.10.2018.) ir sasnieguši 18 gadu vecumu un nav vecāki par 35 gadiem. Pieteikumus var iesniegt tikai individuāli. Grupu pieteikumi netiks ņemti vērā.

Kā pieteikties dalībai konkursā?

Jāiesniedz savas īsfilmas idejas apraksts, aizpildot tiešsaistes pieteikuma veidlapu: https://europa.eu/euandme/lv/yfc/form.html Pieteikumiem jāatbilst visiem nosacījumiem, kas minēti konkursa noteikumos.

Kas ir konkursa žūrija?

Žūrijā darbosies pieci Eiropā zināmi kinorežisori - Jorgos Zois (Yorgos Zois), Grieķija, Tomass Koņeckis (Tomasz Konecki), Polija, Dalibors Mataničs (Dalibor Matanić), Horvātija, Matiass Hoene (Matthias Hoene), Vācija, Zaida Bergrota (Zaida Bergroth), Somija, kas novērtēs iesniegtos darbus un atlasīs 10 finālistus — pa diviem pretendentiem katrā no piecām iepriekš minētajām tēmām.

Publiskais balsojums

Sākot ar 2019. gada janvāri piecu nedēļu laikā, uzvarētājs tiks noteikts publiskas tiešsaistes balsošanas kārtībā. Rezultāts tiks paziņots konkursa interneta vietnē, kā arī Eiropas Komisijas sociālo tīklu kontos. Katru nedēļu balsojums tiks veltīts vienai kategorijai — tiks paziņoti tēmai atbilstošo pieteikumu divi labākie pretendenti, un tiks lūgts sabiedrības balsojums par tīkamāko filmas ideju.

Uzfilmē savu filmu

Pieci uzvarētāji (katrā pieteiktajā tēmā viens) katrs saņems 7500 EUR dotāciju, lai līdz 30.04.2019. producētu, uzfilmētu un samontētu savu filmu. Katram uzvarētājam filmēšanas un montāžas procesā palīdzēs viens žūrijas loceklis - profesionāls režisors.

Iedvesmai iesakām noskatīties piecas filmas, kuras veidojuši profesionāli kino režisori par šīm pašām tēmām: https://europa.eu/euandme/lv/ Par Eiropas Komisijas realizēto informatīvo kampaņu jauniešiem vairāk var uzzināt vietnē: https://europa.eu/euandme/lv/ 

Informāciju ievietoja
 Indra Veipa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums