.

Aizvadītas orientēšanās sacensības “Soļi Pilsētā”

iesūtīts: 2017.01.11 19:21
Piektdienas, 6. janvāra pēcpusdienā, Madonas novada jauniešu domes brīvprātīgie, neskatoties uz aukstumu, ieintriģēja Madonas pilsētas iedzīvotājus, stāvot 8 dažādos punktos ar oranžām atstarojošajām vestēm. Ne vienu vien garāmgājēju ieinteresēja uzraksts uz jauniešu virsdrēbēm – “tiesnesis”.

 

Spītējot salam, 3 drosmīgas komandas devās pilsētā orientēšanās sacensību “Soļi pilsētā” ietvaros. Par godu Madonas bērnu jauniešu centra 50 gadu jubilejai, Madonas novada jauniešu dome organizēja orientēšanās sacensības, kur katrs kontrolpunkts bija izvietots pie Madonas BJC nozīmīgas ēkas. Tā komandas, skrienot cauri pilsētai, apmeklēja 8 ēkas, kurās kādreiz vai vēljoprojām ir notikušas interešu pulciņu nodarbības, jo 50 gadu garā vēstures posmā to kopā ir bijis 18 ēkās, bet saīsinot skrējiena distanci, izvēlējamies astoņas nozīmīgākās ēkas. Katrā kontrolpunktā komandai bija jāveic kāds izveicības vai atjautības uzdevums, par ko varēja saņemt punktus un nelielu lapu ar faktu par šīs ēkas saistību ar Madonas BJC. Finišā, Madonas BJC direktores vietniece Vija Pelše jauniešiem stāstīja vēsturiskos faktus par katru no ēkām, tādējādi jauniešiem skaidrojot, kāpēc katra no šīm ēkām ir bijis nozīmīgs posms BJC vēsturē.

Summējot punktus par izpildītajiem uzdevumiem un apmeklētajiem kontrolpunktiem, godpilno 3. vietu ieņēma komanda “Ozolieši” (Ernests Biķernieks un Jānis Kristofers Kļaviņš). Ar nelielu punktu starpību 2. vietu ieņēma komanda “Stiprās meičas” (Karīna Darja Ņedohļebova un Krista Evelīna Tropa) un tikai ar nelielu punktu pārsvaru 1. vietu ieņēma atraktīvie puiši Mārtiņš Šķēls un Linards Jansiņš komandā “Degumnieki”.

Apbalvošanā visi jaunieši cienājās ar īpašo Madonas BJC 50 gadu jubilejas kūku un apsprieda plānus piedalīties arī nākamajās Madonas novada Jauniešu domes organizētajās aktivitātēs. Pateicībā par komandu piedalīšanos un brīvprātīgo organizatoru palīdzību, februārī visi kopā dosies apmeklējumā uz baseinu.

Nākamās orientēšanās sacensības sekos pavasarī un par tām informācija būs pieejama jau pavisam drīz.

Madonas novada jauniešu domes priekšsēdētāja Luīze Sniedze


Ievietoja: Indra Veipa
‌Madonas BJC jaunatnes darbiniece

‌foto - Uzvarētāju komanda pēc apbalvošanas,
‌autors Indra Veipa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums